Prisøkning i dagligvaren: “Lavere enn gjennomsnittlig“

Dagligvarekjedene holder prisene nede.

Prisene på mat og drikke økte med 2,2 prosent fra juni til juli, viser tall fra SSB. I følge Virke er denne prisøkningen lavere enn normalt sammenlignet med de siste fem årene.

Prisene på mat og drikke følger vanligvis et jevnt mønster gjennom året, med prisnedgang i typiske tilbudsperioder som jul, påske og skolestart, og prisjustering på andre tidspunkt på året. Prisøkningen fra juni til juli er lavere enn gjennomsnittlig økning de siste fem årene, sier Ingvill Størksen, direktør for Virke dagligvare, i en pressemelding.

Annonse

LES OGSÅ: Nedgang i handelen - netthandel påvirket negativt

Størksen påpeker at dagligvarekjedene er med på å holde prisene nede, til tross for økte leverandørpriser som slår inn i juli.

De siste tolv månedene har prisene på mat og drikke sunket med hele 2,8 prosent. I samme periode har prisen for varer og tjenester generelt økt med hele 3 prosent. I tillegg ser vi resultatet av at avgiften på alkoholfrie drikkevarer ble fjernet fra 1. juli. Prisene på brus og leskedrikker gikk ned med hele 11 prosent fra juni til juli, avslutter Størksen.

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!