Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Qliro høyner inntektene – sterkest utvikling på det norske markedet

Jonas Arlebäck, fungerende adm. direktør i Qliro.
Foto: Qliro
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Økte volumet med 53 prosent i Norge.

ANNONSE

Betalingsselskapet Qliro har tidligere uttalt at de satser sterkt i Norden. Nå er tallene for selskapets fjerde kvartal klare, og de viser en sterk utvikling i det norske markedet.

Samtidig som driftsinntektene økte med 6 prosent til drøye 102 millioner kroner, gikk driftsresultatet ned med 7 prosent til minus  17,7 millioner kroner. Ifølge selskapet skal desembermåneden ha en noe svakere vekst sammenlignet med fjoråret, grunnet større salg i fysiske butikker under julehandelen.

Den sterkeste utviklingen var på det norske markedet, hvor volumet vokste med 53 prosent da Qliro under 2021 har inngått samarbeid med partnere som har en større del av sin omsetning på det norske markedet, men også som følge av at en rekke tidligere partnere har vokst sterkt på det norske markedet, sier Jonas Arlebäck, fungerende administrerende direktør i Qliro, i en kommentar til rapporten.

For hele 2021 viser Qliro en tilvekst på 6 prosent. Dermed går driftsinntektene opp til 388,8 millioner kroner. Året ga et driftsresultat på minus 46,5 millioner kroner.

Jonas Arlebäck tok over i sin nåværende rolle den 1. februar etter tidligere adm. direktør Caroline Brandtman. Han skal nå lede arbeidet med å snu resultatet til det bedre.

Mitt oppdrag som konstituert administrerende direktør er å levere på selskapets vekststrategi. Strategien er fokusert på å være den beste betalingspartneren for e-handlere. Utvidelsen av kundetilbudet i Sverige til SMB-forhandlere har startet. Med tiden vil inntektene genereres fra flere betalingsmetoder og gjennom det utvidede tilbudet vil inntektene i større grad komme fra både forhandlere og forbrukere, sier Arlebäck.

Del artikkel: