Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Reagerer på tiltak i handelen: ”Vi blir ikke smittet i butikker”

Harald Jachwitz Andersen, direktør for Virke Handel.
therese.karlsrud.haugen

"Se etter muligheter for å holde oppe aktiviteten"

ANNONSE

Myndighetene har gjort det klart at de strenge tiltakene på Østlandet videreføres i enda en uke. Det betyr at kjøpesentre og varehus må fortsette å holde stengt frem til 17. februar. Det mener Virke at ikke henger på greip.

LES OGSÅ: Handelsstoppen fortsetter: "Vi taper over én million daglig"

Vi etterlyser dokumentasjon fra myndighetene på effekten av å stenge butikker på kjøpesenter og varehus. Ut fra det vi kan se vil en åpning av hele handelen føre til at vi får redusert mobiliteten og spredt handelen over flere butikker, noe som vil være positivt for smittevernet, sier Harald Jachwitz Andersen, direktør for Virke Handel, til Ehandel.

Andersen peker på at NAVs ledighetstall viser at vi har over 209 000 arbeidsledige i landet og at det har vært en økning på 2000 arbeidssøkere den siste uken, noe han mener henger sammen med nedstengingen som følge av coronakrisen.

Virksomheter, særlig sko- og klesbutikker som har slitt i lang tid, kan måtte stenge dørene for godt. Dermed kan ansatte både bli permittert og miste jobben på lang sikt.

"Se etter muligheter for å holde aktiviteten oppe"

Det er fortsatt lov å holde enkeltstående butikker og tjenester som Klikk & Hent åpent. Grunnen til at det er kjøpesentre og varehus som må stenge ned, er fordi det kan tiltrekke seg mange kunder på en gang, i følge Helsedirektoratet. Virke mener imidlertid at det ikke er her vi finner smittefaren.

Smittesporingen i, blant annet, Oslo har vist at vi ikke blir smittet i butikker og på restauranter, men i hjemmet.  Vi er i dialog med myndighetene for å få til en trygg gjenåpning, sier Andersen.

Hvilke råd har du til de som må fortsette å holde stengt nå?

Forbered dere på å åpne igjen med gode smittevernsrutiner, og se etter muligheter for å holde oppe aktiviteten, som klikk og hent løsninger, avslutter Andersen.

LES OGSÅ: Nettsalget skyter fart etter lockdown - "en svært krevende situasjon"

Del artikkel: