Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Redder mer mat enn noen gang - 1,3 millioner nedlastinger

therese.karlsrud.haugen
therese@ehandel.com

Utvider samarbeidet med dagligvare.

ANNONSE

Hittil i år er det solgt 536 882 poser med overskuddsmat gjennom appen Too Good To Go, hvilket er 25 prosent flere enn i samme periode i fjor. I følge selskapet utgjør det miljøbesparelser på rundt 540 000 kilo matavfall.

Av dette stammer over 131 000 poser fra dagligvarebutikker, noe som er en økning på 140 prosent.

Det kastes fremdeles altfor mye mat. Det kartlagte svinnet her til lands utgjør 417.000 tonn i året. Derfor jobber vi for å få stadig flere virksomheter om bord i appen. For dagligvarebutikkene fungerer vi som en «nødventil» på slutten av dagen, slik at overskuddsmaten når forbrukerne i stedet for å ende som svinn, sier daglig leder Ann-Kristin Raknes Pfründer, og legger til:

I koronakrisen har det vært litt spesielt. Enkelte av samarbeidspartnerne våre har det tøft og har kanskje måttet stenge dørene, mens andre opplever gode tider, slik som dagligvarebutikker. I tillegg ser vi eksempler på matprodusenter eller leverandører som har flere overskuddsvarer enn normalt, sier hun.

I disse dager reddes det mer mat enn noen gang gjennom appen; mellom 7000 og 8000 poser daglig på landsbasis. 1,3 millioner nordmenn har lastet ned Too Good To Go, og 300 000 av disse har registrert seg det siste året.

"En vinn-vinn-situasjon"

Samarbeidspartnerne innen dagligvare inkluderer blant annet MENY, Coop og Bunnpris. For øyeblikket samarbeider Too Good To Go med 736 dagligvarebutikker - 457 flere enn for ett år siden.

Bunnpris innledet et større samarbeid med Too Good To Go i høst, og utvidet dette med 93 butikker i mars. Nå har 157 av butikkene tatt i bruk appen, og flere kommer på fremover.

For oss i Bunnpris har samarbeidet med Too Good To Go hjulpet oss til å få redusert matsvinnet i butikkene våre ytterligere. På denne måten bedres økonomien vår, samtidig som vi reduserer miljøavtrykket. Det er en vinn-vinn-situasjon. Så langt har samarbeidet fungert veldig bra, og vi har ambisjoner og å få alle kjedens butikker med på løsningen før sommeren, sier Trond Wang, nasjonal driftssjef i Bunnpris.

Del artikkel: