Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Rekonstruksjonen holdt ikke - Teknikmagasinet er konkurs

Rekordtall for Teknikmagasinets nettbutikk
therese.karlsrud.haugen

Den svenske kjeden gir opp.

ANNONSE

Teknikmagasinet Sverige, som også eier den norske delen av virksomheten, er konkurs etter å ha sendt en konkursbegjæring til Solna tingrett onsdag denne uken.

Selskapet innledet sin første restrukturering i perioden 2017 til 2018, hvor Peter Gyllenhammar AB kom inn som ny eier og med ny kapital for å redde virksomheten. Uten hell ble det iverksatt en ny restruktureringen i juni 2019, men denne avbrytes altså nå.

Under 2019 har Teknikmagasinet gjennomført en nysatsning og på kort tid blitt Nordens største mobilreperatør. Butikkhandelen har likevel blitt rammet av en fortsatt fallende omsetning og økende leie - samtidig som en svakere svensk krone har gjort vareinnkjøpene fra utlandet dyrere - så til tross for stor innsats fra ny ledelse har det ikke vært mulig å drive lønnsomt, skriver selskapet i en pressemelding.

Teknikmagasinet opplyser dog at "andre aktører i detaljhandelen" har vist interesse for selskapet, og at eieren forventer at at det vil kunne overtas og rekonstrueres under konkursbehandlingen.

Til E24 opplyser administrerende direktør Ulrika Göransson, at selskapets 30 norske butikker ikke blir berørt foreløpig.

Del artikkel: