Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Rekordmåned for nettapoteket: ”Vært noen vanvittige dager”

Daglig leder i Farmasiet.no, Hans Kristian Furuseth.
Foto: Johnny Vaet Nordskog
therese.karlsrud.haugen

Salget økte med 130 prosent.

ANNONSE

Tall fra Nets viser at nettsalget på Black Friday falt i år, men det gjelder ikke Norges største nettapotek som opplevde sterk vekst denne dagen.

Tydelig at apotekvarer har vært høyt oppe på handlelisten til nordmenn, sier daglig leder i Farmasiet.no, Hans Kristian Furuseth, i en pressemelding.

LES OGSÅ: Salget falt - ingen ny rekord på Black Friday

Farmasiet har som flere andre utvidet salget fra kun Black Friday til Black Week eller Black November. Den største veksten er derfor for hele måneden sammenlagt.

Vi har aldri opplevd et høyere jevnt trykk. Denne måneden har salget økt med 130 prosent. Det betyr at nordmenn har vært flinke til å følge myndighetenes råd om å spre innkjøpene sine, forteller Furuseth, og legger til:

Innsikten fra Nets viser at de fleste forhandlere opplever en nedgang i Black Friday-salget sammenlignet med i fjor på grunn av den gode spredning av innkjøp. Likevel opplevde vi på Black Friday en vekst på 47 prosent sammenlignet med fjoråret.

Innsiktet fra nettapoteket viser at flesteparten av kundene under årets Black Friday har vært svært bevisste på smittefrykt, da de valgte forsendelse.

Over 70 prosent av alle ordrer på Black Friday ble levert hjem på døren. Samtidig er andelen forsendelser til post i butikk eller hentested halvert fra i fjor, forteller Furuseth.

Økte med 1500 prosent

I følge en undersøkelse Farmasiet fikk gjennomført tidligere i november, viste det seg at hver fjerde nordmann som skulle handle på Black Friday ville ha noe innen pleie- og skjønnhetskategorien.

Farmasiet-sjefen kan bekrefte at blant annet K-beauty, eller koreansk skjønnhet, økte med 300 prosent. CeraVe, som er stor innen hudpleie, har samtidig økt med hele 1500 prosent.

November og Black Friday har vært noen vanvittige dager som definitivt har sementert nettapotekenes plass i markedet, avslutter Hans Kristian Furuseth.

Del artikkel: