Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Frakter rekordmange pakker: ”Venter 100 000 på ett døgn”

Anders Angen i Helthjem, Victoria Rummelhoff i PostNord og Kenneth Pettersen i Posten.
therese.karlsrud.haugen

Black Friday er i gang.

 

ANNONSE

Det koker hos logistikkselskapene, som er i full gang med å håndtere pakker for landets nettbutikker.

Allerede i midten av november håndterte Posten én million pakker i uken - to uker før Black Week. I dag, som selveste Black Friday går av stabelen, tyder alt på at nye pakkerekorder vil bli slått.

Her går det på høygir døgnet rundt. I år kom trykket tidligere enn foregående år, to uker før Black Week leverte vi ut godt over en million pakker i uken. Vi gleder oss over historisk høye pakkevolumer og det meldes om god stemning og høyt aktivitetsnivå fra terminaler, bud og utleveringssteder over hele landet, ser Kenneth Pettersen, kommunikasjonssjef i Posten, til Ehandel.

Det samme trykket gjelder hos PostNord, som denne uken har levert 40 000 pakker om dagen og ligger an til en økning på 400 prosent innen hjemlevering.

Vi har aldri opplevd slik respons. Vi ser ut til å få en vekst på cirka 400 prosent i år sammenlignet med  2019. Det er ingen tvil om at frykten for smitte har fått hjemlevering til å eksplodere, sier Victoria Rummelhoff, netthandelsekspert i PostNord Norge.

Når det gjelder pakkene som ikke blir levert hjem, har både Posten og PostNord kommet med en klar oppfordring til nordmenn:

Til dere som har bestilt pakker på nett er rådet å hente pakken raskt, være bevisst på roligere perioder i din nærbutikk og følge smittevernrådene, sier Rummelhoff.

"Opp 150 prosent"

Helthjem, som spesialiserer seg på hjemlevering, forventer å slå alle rekorder under årets Black Friday. På ett døgn regner selskapet med å motta over 100 000 bestillinger.

Helthjem har forberedt oss godt og det går veldig bra, med rekordhøye volumer nå over lengre tid. Vi er opp over 150 prosent til nå i 2020, og det er en fantastisk vekst å være en del av. I dag, på Black Friday, venter vi for første gang godt over 100.000 bestillinger på 24 timer, og vi tror volumet opprettholdes på dette nivået også neste uke. Dette ser vi frem til, sier Anders Angen, daglig leder i Helthjem. 

Del artikkel: