Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Rekordstart på Black Week - netthandelen økte med 30 prosent

therese.karlsrud.haugen

Men de ivrigste venter til fredag.

ANNONSE

De tre første dagene av årets Black Week-salg skal omsetningen i netthandelen ha økt med hele 30 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Dette viser ferske tall fra Klarna.

Mye av veksten skyldes nok at Black Week i år er en uke nærmere jul og smelter sammen med julehandelen. Nettbutikker som selger elektronikk, mote og skjønnhet er de store vekstvinnerne så langt. Dette er tradisjonelt segmenter hvor det blir handlet mye julegaver, sier markedsdirektør i Klarna Norge, Thomas Elvestad, i en pressemelding.

Fra mandag til onsdag denne uken er det Oslo-beboere som har økt sitt forbruk mest i hele landet, og som har lagt igjen hele 49 prosent mer i nettbutikkene i år enn de gjorde i tilsvarende periode i fjor. Til sammenligning har innbyggerne i Finmark og Troms hatt en økning på 12 til 15 prosent mot samme periode i fjor.

Venter til Black Friday

En skulle kanskje tro at det var de yngste som var de mest ivrige under Black Week, men tallene viser at det er aldersgruppen over 56 år som har økt sin handling mest med 37 prosent. De mellom 18 og 35 år har på sin side økt med 25 prosent, samtidig som aldersgruppen mellom 36 og 55 år har hatt en økning på 31 prosent.

Klarna mener dog det ligger en plan bak de overnevnte tallene.

Disse funnene tyder på at de erfarne nettshoppere fremdeles venter med å handle, i påvente av bedre tilbud. Vanligvis er både innbyggerne i Finnmark og de yngre aldersgruppene blant de som handler aller mest på nett. Når disse store gruppene venter, kan det skyldes at tilbudene så langt i Black Week rett og slett ikke vært gode nok for disse, og at de derfor venter til selve Black Friday, sier Elvestad.

De yngste er dessuten de som viser seg å planlegge shoppingen grundigst, hvor hele 1 av 3 oppgir å ha planlagt sine innkjøp nøye. Det er dobbelt så mange som i aldersgruppen over 56 år. I følge Klarna står kvinner for 64 prosent av det totale forbruket under de tre første dagene av Black Week.

Del artikkel: