Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Rekordtall for FINN.no under krisen

Christian Printzell Halvorsen, administrerende direktør i FINN og EVP Nordic Marketplaces.
Foto: Schibsted
therese.karlsrud.haugen

Schibsted faller samtidig med 32 prosent.

ANNONSE

Onsdag denne uken presenterte Schibsted sine tall for første kvartal 2020, som viser at konsernet er tydelig preget av coronautbruddet. Til tross for fallende inntekter i tiden etter lockdown skal selskapets norske markedsplass likevel ha tatt seg kraftig opp i april. I følge FINN.no ble denne måneden den beste noensinne med en trafikkvekst på 16 prosent.

Når det gjelder antall publiserte annonser landet veksten i samme måned på 25 prosent. Det innebærer 1,1 million nye annonser i april.

For hele første kvartal skal antall besøkende ha økt med ni prosent samtidig som antallet publiserte annonser økte med 15 prosent.

FINN merket en nedgang i annonsetrafikk- og publiseringer de første ukene etter at koronatiltakene trådte i kraft. Tendensene vi har sett mot slutten av april er imidlertid at brukerne har kommet tilbake for fullt, mens fallet i nye annonsepubliseringer avtar noe på markedene Jobb, Eiendom og Motor, sier Christian Printzell Halvorsen, administrerende direktør i FINN og EVP Nordic Marketplaces, i en pressemelding.

Mens kategoriene Jobb, Eiendom og Motor er kategoriene som har blitt hardest rammet under coronakrisen, har FINN opplevd sterk vekst med Torget.

For eksempel har Torget hatt en meget høy publiseringsvekst i tiden etter 12. mars, og det er særlig aktiviteten der som har vært med på å trekke opp annonsetallet på FINN for første kvartal og april. Både fordi private brukere rydder hjemme, og fordi vi ser en tilstrømning av bedrifter som i økende grad bruker FINN som sin digitale kanal for å nå ut til kundene, sier Halvorsen.

Resultatet for Schibsted-konsernet som helhet skal på sin side ha gått ned. I følge kvartalsrapporten falt konsernets EBITDA med 32 prosent til 285 millioner kroner sammenlignet med første kvartal i fjor. Dette er ekskludert de internasjonale rubrikktjenestene i Adevinta. For å snu den negative utviklingen varsler Schibsted et kostnadskutt på 500 millioner kroner for nyhetsmedier. Schibsted-sjefen anser likevel kvartalet som tilfredstillende.

Med tanke på den enorme innvirkningen Covid-19-pandemien har på hverdagen, global økonomisk aktivitet og våre virksomheter, er første kvartal i 2020 tilfredsstillende for gruppen, sier Schibsted-sjef Kristin Skogen Lund, i en kommentar til rapporten.

Del artikkel: