Rekordtall hos markedsplassen – 1,5 millioner besøkende hver dag

En seier for både forbrukeren og miljøet, mener brukteksperten.

Siste sommermåned er det tydelig at nordmenn ser etter bruktkupp for å spare noen kroner og rydder i boden for å tjene en slant på ting som blir liggende ubrukt. Finn melder nemlig om 1,5 millioner daglige besøk på markedsplassen Torget så langt i august. Samtidig ble det publisert rekordhøye 370 000 annonser forrige uke, hvilket er en økning på 40 prosent sammelignet mot samme uke i fjor.

At økningen i både annonser og besøk på Torget er en seier for både forbrukeren og for miljøet. Å gjøre gjenbruk til normalen når det gjelder klær og utstyr er noe vi brenner for i FINN og det er svært hyggelig å se slike tall, sier Kathrine Opshaug Bakke, bruktmarkedekspert og leder i Finn Torget, i en pressemelding.

Annonse

Interessen for kjøp og salg av brukte varer skal aldri ha vært høyere. Spesielt er det hektisk i kategorien "foreldre og barn". Her er det publisert 1,5 millioner nye annonser så langt i år og kategorien har alene 180 000 besøkende hver eneste dag.

Vi ser en tydelig trend der foreldre selger ting de ikke bruker lengre i større grad enn før. Klær til barn er etterspurt i tillegg til leker, barnevogner og annet utstyr - så det er smart å selge dette nå, forteller Opshaug Bakke.

Kvinner driver bruktmarkedet frem

Det er kvinner som driver veksten i brukthandel på markedsplassen. Ifølge en undersøkelse gjennomført av Opinion for Finn har over halvparten av norske forbrukere kjøpt brukte klær en eller flere ganger. Innen familiesegmentet viser årets undersøkelse at tre av fire kvinner handler inn klær til hele familien.

Fordi kvinner også har blitt mer bevisste på gjenbruk av klær, fører dette til at barneklærne som kjøpes oftere er brukte plagg, sier brukteksperten.

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!