Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Resultathopp for IKEA Norge - nettsalget økte med 50 prosent

Clare Rodgers, administrerende direktør i IKEA.
therese.karlsrud.haugen
therese@ehandel.com

50 millioner besøkende til nettbutikken.

ANNONSE

Midt i krisen leverer IKEA Norge en omsetning på 8,75 milliarder kroner, hvilket er en vekst på 5,3 prosent i fjor. I samme periode, som strekker seg fra 1. september 2019 til 31. august 2020, øker møbelkjeden resultatet fra 143,5 til 445 millioner kroner.

Vi er stolte og glade over at vi leverer gode resultater for andre året på rad, og er utrolig takknemlige for at vi fikk lov til å holde varehusene åpne mens store deler av landet var stengt ned, sier Clare Rodgers, administrerende direktør i IKEA, i en pressemelding.

Koronapandemien bidro til økt netthandel og raskere implementering av nye digitale løsninger for IKEA, som meddeler at netthandelen har vokst med nærmere 50 prosent. I følge selskapet har IKEA.no hatt rundt 50 millioner besøk under pandemien og mottatt ordre hvert 87. sekund. Også samtlige varehus skal ha opplevd vekst i regnskapsåret 2019/2020.

Gjennom krisen tilpasset vi oss raskt for å møte kundenes nye behov, og lanserte nye tjenester som digitale planleggingstimer og klikk&hent. Vi har stått i endring over flere år, for å skape det nye IKEA som er mer tilgjengelig, bærekraftig og rimeligere, og jeg tror dette har gjort oss raskere til å implementere nye løsninger og mer robuste for endring. I lys av koronapandemien er det viktigere enn noen gang å sikre at folk, også de med tynne lommebøker, har råd til å kjøpe gode produkter og løsninger, sier Rodgers.

I forbindelse med arbeidet om å bli 100 prosent sirkulære og klimapositive innen 2030 tester selskapet nå ut utleie av møbler til bedriftsmarkedet. Målet er å lansere tjenesten i løpet av 2021. De investerer også i utslippsfri hjemlevering og lanserer nå en kampanje, hvor de skal kjøpe brukte IKEA-møbler fra kunder og selge de videre.

Vi vet at størrelsen vår gir oss et stort ansvar – og en stor mulighet – til å gjøre en forskjell, avslutter Rodgers.

Del artikkel: