Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Resultathopp for PostNord - skal tredoble kapasiteten i Norge

Administrerende direktør i PostNord Norge, Robin Olsen.
therese.karlsrud.haugen

Økte med 165 prosent.

ANNONSE

PostNord Norge varsler sterk resultatforbedring i årets tredje kvartal med et driftsresultat på 15 millioner kroner mot minus 9 millioner kroner under tilsvarende kvartal i fjor. Samtidig endte inntektene på 1,1 milliarder kroner, som er opp fra 1 milliarder kroner.

Etter årets ni første måneder økte dessuten driftsresultatet med hele 165 prosent til 69 millioner kroner. Inntektene økte med 7,2 prosent til 3,29 milliarder kroner de første ni månedene av året.

Resultatforbedringen skyldes i hovedsak sterk pakkevekst i netthandelen, som ventes å fortsette i fjerde kvartal.

Siste kvartal har vanligvis langt høyere omsetning enn resten av året på grunn av Black Week og julehandelen, sier administrerende direktør Robin Olsen i Post Nord Norge, i en pressemelding. 

I høst har PostNord utvidet godsterminalen på Langhus med 10 000 kvadratmeter og doblet kapasiteten til mer enn 200 000 pakker i døgnet. PostNord meddeler at planen er å fortsette investeringene for å møte veksten i netthandelen og i antall pakker.

Ny terminal

I Norge skal pakke-kapasiteten tredobles innen 2025 og et ledd i denne satsingen blir ny godsterminal i Bergen på 5000 kvadratmeter.

Den nye terminalen vil ha en kapasitet på 60 000 pakker i døgnet, og det gjøre oss forberedt på økt netthandel på Vestlandet i årene fremover. 

I september 2020 nådde PostNord-konsernet også sine milepæl om å redusere klimagasser med 40 prosent sammenlignet med 2009. 

Dette viser at det er mulig å nå målet om å bli 100 prosent utslippsfrie i 2030 gjennom blant annet elektrifisering av kjøretøyparken, sier Olsen.

Del artikkel: