Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Rigger for videre vekst i Norge: ”Utelukkende positiv feedback”

Et fornøyd Naturkompaniet-team ved åpning av butikken i Kongsberg i november.
Foto: Naturkompaniet
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Satser stort på omnikanal.

ANNONSE

Det er nå en drøy måned siden svenske Naturkompaniet gjorde sitt inntog i det norske markedet. Lovnaden om flere butikketableringen var sterk, og det kan nå meldes om to vellykkede butikkåpninger her i Norge.

Vi har tatt en prat med Simon Larsen, Head of Retail i Naturkompaniet Norge, som er godt fornøyd med utviklingen de siste ukene.

Vi har hatt mange besøkende i butikken i løpet av de første fem ukene, og feedbacken fra både kunder, leverandører og øvrige samarbeidspartnere har vært utelukkende positiv. Det er allerede nå klart at en spesialist i premium outdoor segmentet har vært savnet her i Norge. Jeg opplever, og feedbacken som har kommet i etterkant tilsier at kundene ønsker seg et konsept som det vi representerer med fokus på service, kvalitet, kompetanse, sortiment og natur, forteller Larsen til Ehandel.

Han presiserer videre at det er viktig å ta med i betraktningen at Naturkompaniet foreløpig er et ukjent konsept for folk flest i Norge. Når det kommer til antall besøkende i butikken på Sørlandssenteret i Kristiansand, kan han dele at tallene tilsvarer snittet for kjeden i Sverige.

"Fylt et hull i markedet"

I slutten av november var det duket for åpning av butikk på Kongsberg, i tillegg til nettbutikk. Også her har responsen vært god.

I Kongsberg fikk vi en meget sterkt start under åpningshelgen i slutten av november, og der var også responsen fra kundene tilsvarende positiv. Det er helt tydelig at vi har fylt et hull i markedet der. Jeg hadde selv gleden av å stå på gulvet og møte kundene under åpningsdagen den 25. november, og fikk derfor også gleden av å få med meg all den positiv feedbacken som kom fra alle de besøkende, sier en fornøyd Larsen.

Joakim Dymling, Head of E-commerce i Naturkompaniet, forteller at fokuset på bærekraft preger alt på selskapets nye, norske nettside, i alt fra pakkesending via Bring til langsiktige forretningsrelasjoner med varemerker og partnere som deler deres verdier.

Naturkompaniets nettside er bygget på en helt ny plattform. Her utvider vi med mer og enda bedre e-handelsfunksjonaliteter hele tiden, og vi utvider Naturkompaniets sortiment hver dag, sier Dymling i en pressemelding.

Del artikkel: