Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Rigger seg for vekst med nytt styre: ”Dette er fremtidens detaljhandel”

Jørgen Waaler, Erik Haugen, Johnny Dahl, Espen Lippert og Kenneth Kristiansen.
therese.karlsrud.haugen

Skanne - betale - gå.

ANNONSE

Det norske selskapet Fygi Technologies, som ble startet opp for rundt halvannet år siden, mener at de skal endre måten vi handler på i fysiske butikker. Med deres løsning skal kunden selv både skanne og betale varen, alt med egen telefon. Etter det skal det bare være å vandre ut av butikken. 

Dette er fremtidens detaljhandel. Det er et skifte i denne bransjen nå, og vi er en del av den. Løsningen er basert på kundens egen telefon, er lav i kostnad, smart og enkel. I tillegg er den bra i disse tider der vi prøver å unngå mest mulig nærkontakt, forklarer Espen Lippert, daglig leder, grunnlegger og styreleder i Fygi, i en pressemelding.

Nå har selskapet fått med seg flere på laget, som skal danne et nytt og kompetent styre. Ett av de nye medlemmene er Jørgen Waaler, tidligere administrerende direktør i e-handelsleverandøren Strongpoint.

Det var to hovedgrunner til at jeg ble med i styret. Det er en spennende teknologi for en bransje som virkelig har behov for det - men kanskje aller viktigst: menneskene. Dette er solide folk som har vært ute en vinternatt før, med lang erfaring, som vet hva de vil og som er veldig dedikerte. Det er et veldig bra styrekollegium, i det hele tatt er det en god sammensetning av både ansatte og styret. Det skal jo være gøy å sitte i styret, sier Waaler, og legger til:

Fygi jobber med kundeopplevelser i butikk, løsninger som er i vinden som aldri før takket være corona. Jeg har ingen tro på at fysiske butikker blir borte, dette handler om å effektivisere, skape bedre løsninger for både butikken og kundene, unngå køer og opphopning.

Ruller ut i to butikkjeder

Forøvrig består det nye styret av styreleder Espen Lippert og teknologidirektør Kenneth Kristiansen, som var med å starte opp selskapet. Med seg har de også Erik Haugen, salgs- og markedsdirektør i Techstep og Johnny Dahl, tidligere grunder og ansvar for kundeopplevelse i Solar Norge.

Fygi er nå ferdig med planlegging og utvikling, og tar sikte på å ha implementert løsningen i to norske kjeder innen utgangen av året. Hvilke kjeder det er snakk om vil de ikke røpe, men det satses bredt mot flere segmenter. 

Til å begynne med satser vi sterkest mot klær, sko, sport, bøker, interiør, byggevare, helse i tillegg til grossister og proff-forretninger, sier selskapet i en kommentar til Ehandel.

Del artikkel: