Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Rituals vokser i Norge: “For oss er det ikke konkurranse“

Eirin Olsen, Head of Retail Norway & Denmark i Rituals.
therese.karlsrud.haugen

"Helt avgjørende å ha gode samarbeidspartnere"

ANNONSE

Det nederlandske hudpleiemerket Rituals ble grunnlagt for 20 år siden og finnes nå i 29 land. I Norden har selskapet 128 egne butikker, lokalisert i Sverige, Norge og Danmark. Fremover er planen også å innta Finland.

Til neste år er det ambisjoner å vokse i alle land og vi ser også etterhvert at vi åpner butikker i Finland, forteller Eirin Olsen, Head of Retail Norway & Denmark i Rituals, til Ehandel.

Rituals kom til Norge i 2014 og har på seks år åpnet 37 butikker. Samtidig er merkevaren å finne hos flere konkurrerende nettbutikker og forhandlere. Det mener Eirin Olsen er avgjørende.

Vi har akkurat startet samarbeidet vårt med også Fredrik og Louisa, vi synes det er helt avgjørende å ha gode samarbeidspartnere. Vi har mulighet for å få en bedre varemerkekjennskap i de forskjellige land, men også at våre forbrukere skal ha muligheten til å finne våre produkter flere steder. For oss er det ikke konkurranse, men samarbeid.

"Har vært utfordrende"

Kjeden er kjent for sine gode dufter og produktestere, men i en periode hvor man skal holde avstand har ikke denne butikkopplevelsen vært like enkel å gjennomføre. I Norden har Rituals likevel holdt alle butikker åpne.

For å sikre en trygg kundeopplevelse har Rituals innført visse tiltak, som blant annet maks antall på kunder i butikk, fjerning av testere samt forsøkt å gi unike opplevelser verbalt.

Rituals signatur er den gode og unike kundeopplevelsen vi gir, etter koronautbruddet har dette vært utfordrende og vi har måttet finne andre måter å skape gode opplevelser for våre kunder.

Norden har vært det eneste området i Rituals som ikke stengte helt ned da pandemien brøt ut. Sverige og Norge hadde åpent, men med redusert åpningstid gjennom våren. Danmark var stengt fra midten av mars, men åpnet igjen i mai.  På grunn av dette har omsetningen utviklet seg svært ulikt i de forskjellige land. Men ett mønster i nesten alle land er at det var en svak vår der salget tok seg opp igjen i sommer månedene.

Hvordan har netthandelen utviklet seg i perioden?

Vi har hatt en god vekst i netthandelen i år, det er en fin kompensasjon for de som ikke har mulighet å ta seg til våre butikker. Men vi opplever ikke det foreløpig tar fra våre butikker, men mer at vi når ut til flere potensielle kunder.

Satser på flere butikker

Rituals meddeler at Norge isolert har hatt en positiv vekst de siste månedene og at de planlegger å åpne ytterligere en butikk i løpet av året. I Sverige har selskapet nylig åpnet en ny flaggskip-butikk på det nye kjøpesenterer Mall of Scandinavia, som blir Nordens største.

Per i dag har vi 37 butikker i Norge, 71 butikker i Sverige og 20 butikker i Danmark. Før året er omme åpner vi en butikk på Lambertseter i Norge og 1 butikk på Amager i Danmark.

I følge Proff.no omsatte Rituals Cosmetics Norway for 281 millioner kroner i fjor. Resultatet endte samtidig på nærmere 7 millioner kroner.

Del artikkel: