Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Robotlagerkrig: Autostore saksøker nettgigant

Foto: Autostore
therese.karlsrud.haugen

Hevdet det var mange forskjeller mellom systemene.

ANNONSE

Robotlagerselskapet Autostore saksøker britiske Ocado, som er en av verdens største dagligvareaktør på nett, for patentbrudd i USA og Storbritannia. Det kommer frem i en pressemelding fra Autostore.

Ocado skal ha vært kunde av Autostore siden 2012. Nå mener Autostore at selskapet produserer, importerer, bruker og selger teknologi som er i inngrep med Autostores patenter.

Siden 1996 har AutoStore utviklet banebrytende teknologi som har revolusjonert detaljhandel og ordregjennomføring, og driver veksten i online detaljhandel, sier Karl Johan Lier, administrerende direktør i AutoStore, i pressemeldingen.

Vårt eierskap til teknologien i hjertet av Ocados lagersystem er tydelig. Vi vil ikke tolerere Ocados fortsatte brudd på våre immaterielle rettigheter i sitt forsøk på å øke veksten og forsøke å transformere seg til et globalt teknologiselskap.

Autostore nevner blant annet at Ocados samarbeidsavtaler med dagligvarekjeder som Kroger i USA og Marks & Spencer i Storbritannia baserer seg på deres patenter. Nå krever robotgiganten økonomisk erstatning.

En domstol i Norge har allerede slått fast AutoStores eierskap til patentene knyttet til robotenes sentrale teknologi, men Ocado har fremdeles inngått lukrative partnerskap ved å selge denne teknologien og annen AutoStore teknologi som sin egen, skriver Autostore.

Autostore ble startet i Norge av Jakob Hatteland for godt over 20 år siden, men ble i fjor solgt til det amerikanske fondet THL Partners til en verdi av 16 milliarder norske kroner.  I dag har selskapet mer enn 500 installasjoner i 30 land.

"Mange forskjeller"

I 2018 var Ehandel i kontakt med Ocado angående den store likheten mellom deres lagerløsning og Autostore sin. Ocado avfeide at systemene lignet og svarte følgende:

Det er ganske mange forskjeller mellom dem. For eksempel, er systemene vi bruker spesialdesignet 4G-basert protokoll for å kommunisere med robotene på nett. I tillegg er det totale antallet roboter så vel som deres mekaniske design forskjellig fra systemet du nevner. For det tredje opererer det både ved romtemperatur og kjølig temperaturer (igjen, dette er unikt for vårt system), skrev Ocado i en mail.

Dette mente Ocado kun var noen få ting som skilte de to systemene fra hverandre.

Del artikkel: