Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Rusta er tilbake etter angrepet – nå skal nettbutikken gjenåpnes

Göran Westerberg, administrerende direktør i Rusta. // Foto: Rusta
Skal ha klart å gjenopprette all viktig data.
Nils Lund

Hackerangrepet mot hostingleverandøren Tietoevrys datasenter rammet flere store handelsaktører. Men den som virker å ha tatt den største smellen er Rusta.

Mens øvrige rammede har hatt sine systemer og nettbutikker oppe igjen, har Rusta stått uten både hjemmeside og nettbutikk over en lengre periode. I går kunne lavpriskjeden imidlertid melde at alt er tilbake til normalen og fungerer som det skal, nesten en måned siden angrepet.

ANNONSE

Rustas IT-systemer har på vellykket vis blir tilbakestilt og satt i drift igjen i løpet av de to siste ukene. Rusta har lykkes med å gjenoppbygge skadde systemer og gjenopprette all vesentlig data, skriver selskapet i en pressemelding.

Systemet for logistikkjeden skal ha vært i gang i en uke nå og derfor skal det ikke være fare for at tilgjengeligheten på varer til sommersesongen påvirkes.

Nettbutikken settes i drift

Dessuten skal samtlige kassasystemer også fungere som normalt igjen.

Det er dog verdt å merke seg at selv om hjemmesiden er i gang, er ikke nettbutikken åpnet enda. Det skal heldigvis endres veldig snart.

Rustas hjemmeside er tilgjengelig på samtlige markeder og nettbutikken forventes å settes i drift i løpet av uka, skriver de.

Nøyaktig hva forstyrrelsene har kostet i kroner og øre vil Rusta ikke si noe om per nå. De opplyser at det nå regnes på hvilke effekter hendelsen vil ha på deres fjerde kvartal.

 

Del artikkel: