Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Rusta nærmer seg to milliarder i Norge: ”Utviklingen har vært fantastisk”

Runder trolig milliarden i Norge i løpet av neste år
Daglig leder i Rusta Retail Norge, Erlend Kramer.
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Passerte milliarden allerede i november.

ANNONSE

Finansavisen melder at Rusta satser stort i Norge etter en sterk julehandel. Under forrige regnskapsår økte omsetningen med 25 prosent, og om lønnsomheten fortsetter like sterkt er det ikke umulig at de når to milliarder norske kroner for regnskapsåret 2020/21.

Utviklingen har vært fantastisk, sier Erlend Kramer, daglig leder i Rusta Retail Norge, til Finansavisen.

Det svenske hjem- og fritidsselskapet hadde en omsetning på 1,3 milliarder kroner for året 2019/20, og det fjerde kvartalet i fjor hadde en tilvekst på 51 prosent i tillegg til å stå for drøye 30 prosent av omsetningen.

Vi lever i en usikker verden hvor mye kan skje. Så jeg vil ikke spekulere i hva omsetningen blir. Men det som er sikkert er at vi lander langt over 2019/20. Vi passerte milliarden allerede i midten av november i fjor, sier Kramer.

LES OGSÅ: Norsk dyrebutikk skal nå milliarden med nytt sentrallager

Videre forteller Kramer at han ikke tror resultatet kommer til å øke like mye som omsetningen i løpet av det inneværende regnskapsåret, grunnet kronekursen. Allikevel har han ingen tvil om at selskapet når et bedre resultat enn fjoråret.

Selskapet planlegger dessuten flere butikker i Norge, og satser på å nå 60 fysiske butikker. Til sammen har den svenske butikkjeden 169 butikker i Sverige, Norge, Finland og Tyskland.

De neste to butikkene åpner i Stavanger, og i en ny handelspark på Jessheim. Forhåpentligvis skal de stå klare til sommeren, sier Kramer.

Del artikkel: