Rusta skal bli ledende i Europa – går på børs: ”Klare for å ta steget”

Et naturlig neste steg.

Rusta gir full gass og planlegger børsnotering på Nasdaq Stockholm. Det skriver selskapet i en melding tirsdag morgen.

Lavpriskjeden anser seg å være velposisjonert for å fortsette sin tilvekst på det selskapet kaller et fleksibelt og strukturelt voksende lavprismarked i Norden. Dette etter å ha generert en nettoomsetning på 10,2 milliarder svenske kroner i regnskapsåret 2022/2023.

Annonse

Nå skal de bli den ledende og mest pålitelige lavprisforhandleren i Europa.

En børsnotering er et naturlig neste steg for Rusta. Vi har en lang historie av lønnsom tilvekst og har bygget en ledende posisjon på et marked som er motstandskraftig og strukturelt voksende. Med vår effektive forretningsmodell, velinvestert plattform og gjennomprøvd varehuskonsept er vi godt posisjonert for å fortsette vår ekspansjon.

En børsnotering vil gi oss ytterligere forutsetninger for å fortsette å utvikle selskapet på veien mot å virkeliggjøre vår visjon. Jeg ser frem til å fortsette reisen fremover sammen med våre aksjeeiere og medarbeidere, kommenterer Göran Westerberg, administrerende direktør i Rusta.

Åpner opp for publikum

I forbindelse med den planlagte børsnoteringen planlegges det også for eierspredning gjennom et tilbud av eksisterende aksjer.

Dersom Rusta velger å gjennomføre noteringen, skal dette tilbudet åpne opp for kjøp av aksjer både blant publikum i Sverige samt institusjonelle investorer i Sverige og i visse andre jurisdiksjoner, opplyser selskapet.

Gründer, styremedlem og hovedeier i Rusta, Anders Forsgren, forsikrer at han blir værende som langsiktig eier for å støtte selskapet etter en gjennomført børsnotering.

Jeg er stolt over den posisjonen som Rusta har bygget opp og at forretningsidéen vi hadde da vi gründet selskapet fremdeles fungerer. Fra idéen om et detaljhandelskonsept der det svenske folket kunne handle hverdagsprodukter til de beste prisene, til å være en leder på det nordiske lavprismarkedet i detaljhandelen.

Göran Westerberg, vår administrerende direktør, har sammen med sin ledergruppe og sine andre medarbeidere gjort en fantastisk jobb i selskapet de siste ti årene og det er takket være dette arbeidet at vi nå er klare for å ta steget inn i et notert miljø. Jeg ser frem til å ønske nye aksjeeiere som vil være en del av våre spennende reise, velkommen. Familiene Forsgren og Forssell ser frem til å fortsette å støtte selskapet som langsiktige eiere og styremedlem etter noteringer, kommenterer Forsgren.

Annonse

Vil ikke hente friskt kapital

Rusta har siden etablering av sitt første varehus i Gävle i 1986 opparbeidet seg et nettverk i Sverige, Norge, Finland og Tyskland som teller 202 varehus per 31. juli 2023. Størst er selskapet i Sverige, hvor nærmere 80 prosent av den svenske befolkningen mellom 16 og 80 år handlet på Rusta minst én gang i løpet av fjoråret.

En børsnotering skal ifølge Rusta ytterligere profesjonalisere selskapet i tillegg til å styrke merkevarekjennskapen.

Nasdaq Stockholm har vurdert at Rusta oppfyller noteringskravene og vil godkjenne en søknad forutsett at visse vanlige vilkår er oppfylt. Avhengig av markedssituasjonen forventes en notering å gjennomføres i løpet av andre halvår 2023 – altså veldig snart. Det opplyses dessuten at selskapet ikke planlegger å hente friskt kapital i forbindelse med noteringen.

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!