Rustes til Black Friday – henter inn 1000 medarbeidere

Slik skal Posten håndtere pakkeøkningen.

Veksten i antall pakker i tiden fremover vil øke, og Posten ansetter rundt 1000 ekstra medarbeidere for å håndtere veksten. Flere terminalarbeidere og sjåfører hentes inn, i tillegg iverksettes en rekke andre tiltak.

Vi merker allerede nå at volumene tar seg opp. Folks handlevaner er endret og stadig flere handler mer på nettet. I fjor leverte vi ut rekordmange pakker. Vi håndterte 50 prosent flere pakker i førjulstiden enn året før og det ble levert ut over to millioner pakker i uken. Vi er veldig spent foran årets høysesong, men planlegger for vekst, sier Hans-Øyvind Ryen, konserndirektør i Posten i Norge, i en pressemelding.

Annonse

De siste 12 månedene har pakker fra netthandelen økt med 36 prosent. For å håndtere årets høysesong har Posten i år 600 flere utleveringssteder enn i fjor, og totalt rundt 2300 utleveringssteder for pakker i Norge. Det er også satt ut pakkebokser på flere hundre steder rundt om i landet.

LES OGSÅ: Netthandelen bidrar til riktig sterkt resultat for Posten

Dessuten er Posten og Brings logistikksenter på Alnabru nå bedre rustet og kan håndtere i overkant av 300.000 pakker i døgnet. Dette i tillegg til flere varebiler til hjemlevering, innføring av nattskift på Østlandsterminalen samt åpningen av den nye terminalen i Førde - skal sørge for at nordmenn får julepost samt pakker de bestiller på nett levert trygt og raskt hjem, til pakkeboks eller til utleveringssted.

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!