Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Salget falt - ingen ny rekord på Black Friday

therese.karlsrud.haugen

"Slutt på å sitte oppe hele Black Friday-natten"

ANNONSE

Betalingsleverandøren Nets har sammenlignet antall transaksjoner hos sine topp 100 netthandelsaktører under hele Black Friday-uken.

Nå viser tallene at det ikke ble noen ny rekord på årets Black Friday. Faktisk var det en nedgang på 41 prosent sammenlignet med 2019.

Det er tydelig å se at nordmenn har jaktet på gode tilbud hele uken, men det er slutt på å sitte oppe hele Black-Friday natten, sier Ardalan Fadai, handelsanalytiker i Nets, i en kommentar.

Nets startet målingene forrige mandag, 23. november. Allerede da skal det ha vært bra fart med en økning på 60 prosent, etterfulgt av 40 prosent på tirsdag og 42 prosent på onsdag. På torsdag bremset det noe opp.

Det at all handel ikke foretas på en dag hjelper alle parter; bedrifter, logistikkleverandører, og ikke minst forbrukere som ikke trenger å stresse med all handel på en dag. Det blir spennende å se hvordan uken ender, sier Fadai.
I følge Klarna økte omsetningen med 6 prosent under årets Black Friday. Men dagen har blitt mindre, som følge av at tilbudene spres utover en lengre periode. Mange deltar også på dagens Cyber Monday.

Del artikkel: