Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Salgsfall for XXL - vurderer å stenge outletbutikker

Derfor satser sportskjempen på outlets på svenskegrensen
therese.karlsrud.haugen

Netthandelen drar opp.

ANNONSE

I en børsmelding onsdag kan XXL meddele at salget har falt de siste dagene som følger av coronautbruddet.

XXL overvåker situasjonen nøye og har satt i gang flere tiltak for å redusere kostnadene i løpet av denne perioden, og de estimerte økonomiske effektene er estimert til å være begrenset, skriver selskapet.

På mandag måtte selskapet stenge sin fem butikker i Østerrike, etter pålegg fra myndighetene i landet. Ettersom norske myndigheter har begrenset utenlandsreiser skriver XXL at de samtidig vurderer å stenge sine tre outletbutikker i Sverige midlertidig, da disse ligger nær den norske grensen og er svært avhengige av norske kunder.

LES OGSÅ: Kitch'n og Tilbords stenger butikker - over 1000 ansatte permitteres

Netthandelen drar opp

XXL skriver at de inntil de siste dagene har hatt positiv salsgvekst i alle hovedmarkeder, men at utviklingen med kortere åpningstider på mange kjøpesentre og andre restriksjoner knyttet til Covid-19 har medført tosifret negativ like for like-vekst.

Sportskjeden opplyser at det er variasjoner mellom butikkene, og at en sterk vekst i netthandelen bidrar til å dra opp salget.

Så langt har det ikke vært store forstyrrelser i inn- eller utgående distribusjon. XXL overvåker situasjonen nøye og vil vurdere alternative handlinger når det er nødvendig, skriver selskapet.

I følge meldingen skal XXL ha solgt en betydelig del av varelageret under første kvartal, som dermed er blitt redusert ned til verdier på 2,4 milliarder kroner og bidratt til forbedret likviditet med 800 millioner kroner ved utgangen av februar.

LES OGSÅ: En av fem i faghandelen tror ikke de vil overleve viruset

Del artikkel: