Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Salgsrekordene fortsetter i desember: ”Det er gledelig”

Harald Jachwitz Andersen, direktør for Virke Handel.
therese.karlsrud.haugen

Økte med 14 prosent.

ANNONSE

Startskuddet for julehandelen ga flere nye rekorder i november. Nå viser fersk statistikk at dette fortsetter inn i desember.

I følge Virke viser foreløpige resultater at butikkomsetningen i kjøpesentrene økte med 14,2 prosent i perioden 30. november til 6. desember, sammenlignet med samme uke i fjor.

LES OGSÅ: Rekordstart på julehandelen: "Nordmenn tar ansvar"

Det er gledelig at Ola og Kari ikke lar pandemien legge en demper på julehandelen, og at den sterke julehandelen fra november derfor fortsetter inn i desember, sier Harald Jachwitz Andersen, direktør for Virke Handel.

Norsk økonomi, som er hardt rammet av pandemien, trenger det løftet varehandelen får av julehandelsrekordene.

Økende netthandel

Også statistikk fra Vipps viser at omsetningen fra kortkjøp med BankAxept i butikkene økte med 13,5 prosent den første uken i desember. Vipps-omsetningen på nett økte i samme periode med hele 119 prosent.

Det er overraskende at omsetningen fra kortbruk i butikkene øker såpass mye, til tross for den pågående pandemien. Vi er imidlertid ikke overrasket over at folk handler mer i nettbutikkene med Vipps, hvor vi opplever stadig høyere vekst, sier Vegar Heir i Vipps.

I følge Vipps ser de eldre ut til å omfavne varehandel på nett i større grad. Det er i aldersgruppen fra 70 år og oppover man finner den største økningen på 200 prosent.

LES OGSÅ: Nettbutikkene avslører: Slik gikk Black Week-salget

Del artikkel: