Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Sammen skal de begrense useriøse aktører: ”Et stort ansvar”

Odd Woxholt v/Skatteetaten og Robin Olsen, adm. direktør i Postnord.
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Inngått intensjonsavtale.

ANNONSE

Postnord har tidligere vært utsatt for svindel, på lik linje med andre aktører i transportbransjen. Nå skal logistikkaktøren sammen med Skatteetaten forebygge og bekjempe arbeidslivskriminalitet.

Den 2.juni ble det inngått en intensjonsavtale om felles innsats mot arbeidslivskriminalitet innen transportsektoren mellom Postnord Norge og Skatteetaten.

Vi har tidligere blitt utsatt for svindel. Forfalskning av dokumentasjon er vanskelig å avdekke og dermed vanskelig å beskytte seg imot. Derfor er vi fornøyd med å få på plass dette samarbeidet med Skatteetaten. Målet er å forbedre arbeidet med å avdekke arbeidskriminalitet, sier administrerende direktør i PostNord, Robin Olsen, i en pressemelding.

Målet skal være å styrke interne rutiner ytterligere samt organisere arbeidet for å redusere muligheten for at kriminelle aktører kan inngå kontrakter med Postnord.

For at vi skal lykkes med dette, er vi avhengig av tett dialog og samarbeid med Skatteetaten. Vi har som transportkjøper et stort ansvar, og vi har med denne intensjonsavtalen stor tro på at dette vil gi oss bedre kontroll og oversikt over de ulike transportleverandørene i markedet, sier Olsen.

En del av arbeidet vil inkludere at Postnord kan kreve fullmakt av sine underleverandører. Dette for å få tilgang til og dele informasjon med Skatteetaten. Etaten skal dessuten kunne gjennomføre kontroller på utvalgte godsterminaler.

"Useriøse aktører"

Olsen forteller at useriøse aktører i lang tid har vært en utfordring for bransjen. Blant annet har Postnord tidligere vært rammet av flere tilfeller svindel, deriblant oversendelse av feilaktige lønnslister.

Vi er avhengige av å få med oss aktørene i bransjen dersom vi skal lykkes med å begrense handlingsrommet til useriøse aktører. Avtaler som denne vi har inngått i dag, er et godt utgangspunkt og verktøy for å bekjempe arbeidslivskriminalitet. Men avtalene må følges opp med stor egeninnsats og internkontroll hos avtalepartnerne, og dette arbeidet ser vi frem til å bidra inn i med vår kunnskap og kompetanse, sier divisjonsdirektør i Skatteetaten, Odd Woxholt.

Del artikkel: