Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Schibsted kjøper ut Zoopit-gründerne

Administrerende direktør i Schibsted Distribusjon, Cathrine Laksfoss.
Foto: Ingar Sørensen
therese.karlsrud.haugen

Skal skalere plattformen i inn- og utland.

ANNONSE

Etter å ha vært inne på eiersiden i fem år, kjøper Schibsted Distribusjon seg nå opp i teknologiselskapet Zoopit. Schibsted Distribusjon blir dermed majoritetseier med en eierandel på 75 prosent, mens Norgesgruppen har de resterende 25 prosentene. 

Gründerne Arne Kvale og Shafi Adan er på sin side klare for å satse på nye gründereventyr. Verdisettingen skal være satt til 70 millioner kroner, i følge DN.

Vi har hatt det utrolig gøy, og ikke minst lært masse i løpet av tiden vi har jobbet sammen med Schibsted Distribusjon. Vi føler oss sikre på at vi forlater “babyen vår” i gode hender, og gleder oss til å følge med på den videre utviklingen. Nå ser vi fram til å satse videre på nye prosjekter, sier Shafi Adan, i en pressemelding. 

I løpet av de siste årene har Zoopit transformert seg fra et logistikkselskap til et teknologiselskap. Plattformen deres benyttes allerede av store kunder som blant annet Bama, Meny, Apotek 1, Spar og Joker. 2019 ble et rekordår for selskapet, som satt igjen med et sluttresultat på 5,7 millioner kroner. 

Vi har funnet ut hva som fungerer og ikke, og nå ser vi resultatet av det. I løpet av de siste årene har vi skrudd og tilpasset forretningsmodellen. For oss har kompetansen innad i Schibsted Distribusjon vært alfa og omega, og vi har lært masse, sier Arne Kvale.

LES OGSÅ: Har opplevd 150 prosent vekst - skal nå løse hjemlevering for Varner

"Ambisjonene er høye"

Schibsted Distribusjon er svært fornøyd med oppkjøpet og meddeler at plattformen nå skal skaleres både i inn- og utland.

Vi har hatt et utrolig godt samarbeid med gründerne de siste årene, og jeg opplever at begge parter har lært mye av hverandre. Gjennom å jobbe sammen om forretningsmodellen har vi oppnådd svært gode resultater. Zoopits plattform har bevist at den funker, og nå ser vi på hvordan vi skal skalere. Selskapet har allerede opplevd en stor vekst, og her ser vi muligheter for et nedslagsfelt også utenfor landets grenser. Vi har allerede store selskaper på kundelisten, så ambisjonene er høye, sier administrerende direktør i Schibsted Distribusjon, Cathrine Laksfoss.

Selskapet får også ny CEO, som allerede nå har startet i jobben. Det er Nora Rieber-Mohn, som de siste årene har jobbet med forretningsutvikling og salg innen betaling og ID.

Det er utrolig spennende å komme inn i et så høyteknologisk og spesialisert team og selskap som Zoopit. Teknologien er i verdensklasse innen planlegging og optimalisering for logistikk og distribusjonsmarkedet. Vi er et selskap i sterk vekst, og jobber daglig med nye kunder og partnere i hele Norge, samt at vi er i dialog med flere internasjonale aktører. Fremover vil vi fokusere på å rendyrke plattformen vår, rekruttere ytterligere internasjonale IT-talenter og skalere vår teknologi i Norden og ellers i Europa.

LES OGSÅ: TRY og Pearl Group danner nytt teknologiselskap

Del artikkel: