Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Schibsted satser på danske markedsplasser: ”Vi har mye å lære”

Kristin Skogen Lund, konsernsjef i Schibsted.
Schibsted
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Danske DBA og Bilbasen er nå eid av Schibsted.

ANNONSE

Schibsted har som et ledd av en større transaksjon kjøpt de danske markedsplassene DBA.dk og bilbasen.dk. Nå skal de norske, svenske, danske og finske forbrukerne få glede av et nordisk fellesskap innen utviklingen av nye produkter og tjenester.

Denne dagen har vi sett fram til siden i fjor sommer, og vi gleder oss til å ønske våre kompetente danske kolleger velkommen til Shibsted-familien. Sammen er vi svært godt rustet for å utvikle den neste generasjon markedsplasser i den nordiske regionen, sier Kristin Skogen Lund, konsernsjef i Schibsted, i en pressemelding.

Det er Schibsteds datterselskap Adevinta som har kjøpt eBays europeiske markedsplass-selskap eBay Classifieds Group, og som en del av denne transaksjonen har Schibsted kjøpt DBA, Danmarks største markedsplass, og Bilbasen, Danmarks største markedsplass for bilhandel.

Schibsted eier fra før av FINN.no, Blocket.se og Tori.fi. Nå er selskapets posisjon i Norden ytterligere styrket.

Vi i Schibsted har mye å lære om det danske markedet, der vi hittil kun har vært til stede med vår sammenligningstjeneste for forbrukslån; Lendo. Vi vet at svært mange dansker kjøper brukt og er opptatt av hvordan sirkulærøkonomi virker positivt på miljøet. Å være pådrivere i det grønne skiftet er et helt sentralt element for våre markedsplasser, og forutsetningen for å videreføre den suksessen med DBA og Bilbasen er de aller beste, sier Lund.

LES OGSÅ: Schibsted-teknologiselskap fortsetter veksten og styrker laget

Nye CEO for Schibsteds danske markedsplasser, Abhishek Roy, forventer at det nye samarbeidet vil bidra til nye steg i utviklingen av produkter og tjenester på de danske plattformene - og er spesielt forventningsfull til Schibsteds grønne tankegang.

Særlig Schibsteds investering i bærekraft og grønn omstilling - og ikke minst den iboende innovasjonsevnen de er kjent for - vil hjelpe oss å ytterligere styrke DBAs og Bilbasens posisjoner og etablere oss som det ledende handels-økosystemet i Danmark, sier Roy i en pressemelding.

DBA har mer enn 2 millioner unike, månedlige brukere, og over 12,7 millioner varer ble lagt ut til salg av private brukere hos selskapet i løpet av 2020. Bilbasen har månedlig 700 000 unike brukere, og til sammen har de to selskapene 130 ansatte i København og Århus.

Del artikkel: