Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Selger dyreutstyr for en halv milliard - kjøper opp norsk kjede

therese.karlsrud.haugen

Kjæledyrgigant overtar Buster Hund og Katt.

 

ANNONSE

Den svenske distributøren av tilbehør til husdyr, Dogman, tar over den norske kjeden Buster Hund og Katt. Med dette tilskuddet vil selskapet ha totalt 26 butikker i Norden.

Dogmans produkter er etterspurt på bred front i Norge. Dette er en viktig avtale for å styrke vår tilstedeværelse i Oslo-området og gjøre varene våre tilgjengelige for flere mennesker, sier Pierre Olofsson, administrerende direktør Dogman, i en pressemelding.

For et par år siden kjøpte Dogman også opp nettbutikken Hundepoter.no. Dermed åpnet selskapet opp nettbutikk i både Norge og Sverige gjennom Dogman.com.

LES OGSÅ: Ny netthandel tar opp kampen i kjæledyrsegmentet

Øker omsetningen med 65 millioner

Det siste oppkjøpet innebærer at Dogman tar over Buster Hund Katts åtte butikker i Norge, i og rundt Oslo. Butikkene varierer i størrelse opp til 500 kvadratmeter. Med kjeden integrert i Dogman vil Dogman ha en årlig omsetning på rundt 500 millioner kroner. Den nye kjeden forventes å bidra med 65 millioner kroner.

Avtalen er et viktig skritt når vi tar vårt Dogman-konsept og tilpasser det til kjøpesentre. Butikkene vil skille seg fra våre større enheter, men vi har testet et lignende kjøpesenterkonsept i Bergen, som har blitt godt mottatt av kundene. Suksess og erfaringer fra Bergen vil danne grunnlaget for den norske ekspansjonen vi nå står overfor, sier Pierre Olofsson og fortsetter:

Vi har en utviklet strategi for lønnsomme butikker som inkluderer kommersielt tilbud, industriell tenkning og økonomisk ressursbruk. Med vår akkumulerte kunnskap forventer vi i dette oppkjøpet et godt utbytte knyttet til alle disse delene for å styrke en allerede lønnsom virksomhet.

I tillegg til fysiske butikker har Buster Hund og Katt også en lokal nettbutikk, som vil slås sammen med Dogmans nåværende nettbutikk.

Akkurat som våre tidligere oppkjøp skal vi ta over det beste med Buster Hund og Katt. Et eksempel er butikkenes kompetente medarbeidere og gode prisbilde. Selvsagt kommer vi også til å utvide Dogman-sortimentet, med fokus på tilbehør, sier Oloffsson.

Del artikkel: