Stengte kinoer samarbeider nå med appen Too Good To Go, som jobber for å redusere matsvinn, om å legge ut godteposer.
Det har vært veldig populært. Godteriet har gjerne blitt revet bort på en halvtime, sier Lene Kallum, kommunikasjonsrådgiver i Too Good To Go, i en pressemelding.
Så langt har sju av landets kinoer blitt med og reddet rundt 500 godteposer. Det gjelder blant annet Harstad Kino, Namsos Kino, Finnsnes Kino, Hamar Kino og Aurora Kino i Tromsø. Too Good To Go skal ikke ha lyktes med å komme i dialog med Oslokinoene.
De melder om stor interesse. Harstad Kino solgte seksti poser på én dag, som ble utsolgt på en halvtime, sier Kallum, som tror at kombinasjonen av overraskelseselementet tilknyttet forundringsposene, rabattert pris og nordmenns søtsug i koronakrisen bidrar til interessen.
Lastet ned av én million nordmenn
Too Good To Go samarbeider med over 2000 butikker, hoteller og spisesteder over hele landet om å selge overskuddsvarer i forundringsposer til redusert pris via appen, som nå er lastet ned av én million nordmenn. Siden oppstart i 2016 skal tre millioner måltider ha blitt reddet fra å ende opp som svinn.
Vi jobber for at alt som kan spises ikke skal havne i søppelkassen. I det siste har vi sett at det dukker opp litt andre overskuddsvarer enn normalt. Det er noe trist ved dette, samtidig som vi synes det er veldig positivt at noen kan få nytte av varene, sier hun.
Normalt reddes det 6000 måltider om dagen, men nå ligger tallet på mellom 3500 og 4000 måltider.
Dagligvare går bra, men enkelte av partnerne våre er direkte berørt av restriksjonene og holder stengt inntil videre. Vi håper de kommer tilbake med alt det de har å by på av ekstra modne oster, frokostbuffeter og usolgte bakevarer, sier Kallum.
Ifølge Mattilsynet er det greit å selge smågodt i løsvekt, så lenge salgsstedene følger rådene om hygiene og avstand. Betalingen skjer samtidig i appen og derfor er kontantløs. Kundene oppfordres til å svipe kvitteringen på sin egen mobil.