Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Selger overskuddsmat for Meny og Coop: ”Blir ofte solgt med én gang”

Ann-Kristin Raknes Pfründer, daglig leder i Too Good To Go.
therese.karlsrud.haugen

Har reddet mat for 27 millioner kroner i år.

ANNONSE

Matsvinn-appen Too Good To Go har vokst seg store på å selge overskuddsmat for butikker og spisesteder til redusert pris. I år har selskapet fått 350 nye samarbeidspartnere innen dagligvare.

Vi har jobbet for å få med enda flere dagligvarekjeder i appen. De gjør mye bra selv for å forebygge og bekjempe matsvinn, men det hender fortsatt at fullt spiselig, god mat kastes. Appen er et verktøy butikkene kan bruke aktivt for å få ytterligere bukt med svinnet, sier daglig leder Ann-Kristin Raknes Pfründer, i en pressemelding.

Too Good to Go samarbeider med butikkjeder som MENY, Coop og Bunnpris. Varene pakkes i såkalte forundringsposer før stengetid. I år har appen solgt dagligvarer til en verdi av 27 millioner kroner.

LES OGSÅ: Selger godteri tross stengte dører - 500 godteposer reddet

Sparer 200 000 kilo matavfall

Så langt i år har dagligvarebutikkene solgt rundt 215 000 poser med overskuddsmat gjennom appen, noe som er dobbelt så mange som under samme periode i fjor. Årets miljøbesparelser skal tilsvare over 200 000 kilo matavfall.

Mange innser ikke hvor stor verdi overskuddsmaten har før de begynner å jobbe med oss og ser hva det resulterer i. Posene er veldig populære og blir ofte solgt med én gang de dukker opp i appen, sier Raknes Pfründer.

For tiden forteller Raknes Pfründer at det selger rundt 40 000 forundringsposer ukentlig på landsbasis, med dagsrekord tirsdag 17. november på 6900 solgte poser. Totalt har 1,2 millioner nordmenn lastet ned appen, hvilket er 200 000 flere enn i mars.

Koronakrisen treffer ulikt, men dagligvarebutikker og bakerier er blant dem som har åpent, noe som bidrar til at det er godt med aktivitet for tiden. Folk sparer jo også penger på dette. I tillegg er det litt spenning knyttet til forundringsposene, siden man ikke helt vet hva som havner oppi. Konseptet skaper engasjement og bidrar til å sette matsvinn på agendaen, sier Raknes Pfründer.

Del artikkel: