Ser tydelig trend i forsendinger – vil bare øke i tiden fremover

Posten opplever kraftig vekst i C2C-pakker.

Tall fra Posten viser at en strammere privatøkonomi og mest sannsynlig også økt miljøbevissthet fører til en kraftig vekst i brukthandelen og pakker som sendes mellom privatpersoner.

Posten tilbyr forsendelser fra de to populære bruktmarkedene på nett – Tise og Finn.no. Særlig forsendelser fra egen postkasse til andre privatpersoner skyter nå fart.

Annonse

Vi opplever nå en kraftig vekst i pakker som sendes mellom privatpersoner. Spesielt har mindre sendinger opp til fem kilo hatt høy vekst med hele 39 prosent hittil i år, sier Kenneth Tjønndal Pettersen, pressesjef i Posten Norge, i en pressemelding.

Også markedssjef i Tise Norge, Sigrun Stenseth, kan rapportere om en økning i bruktsalget.

Så langt i år ser vi rundt en dobling i antall gjennomførte transaksjoner gjennom vår integrerte betalingsløsning sammenlignet med samme periode i fjor. Vi er glade for at mange får øynene opp for hvor enkelt og trygt det er å velge brukt og fordelen det er med å ha en trygg og integrert fraktløsning på plattformen, sier Stenseth.

Blitt enklere

Sjenerte nordmenn slipper dessuten å møtte avtale møtested og -tidspunkt. Dette, kombinert med fordelene som lavere priser og større miljøgevinst, mener Pettersen er blant årsakene til at å sende pakker fra egen postkasse øker i popularitet.

Hovedgrunnen er at det er blitt mye enklere å sende pakker mellom privatpersoner, tidligere måtte man møtes fysisk. Nå er det bare å bestille en sending fra nettet og legge den i postkassa eller levere den ferdig frankert på nærmeste Post i butikk, sier Pettersen.

Både Tise og Posten ser en tydelig vekst i brukthandelen på tvers av de nordiske markedene man opererer i. Posten viser også til flere internasjonale prognoser som skal vise at vi også i årene fremover vil se en kraftig vekst innenfor dette markedet – så her blir det spennende å følge med fremover.

 

Annonse

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!