Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Shoppingtallene opp i januar – ikke takket være netthandelen

Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Dagligvare bidrar mest til oppgangen.

ANNONSE

Etter en uventet nedgang i desember viser fersk statistikk fra SSB en økning på 1,3 prosent i detaljhandelens januarmåned.

Det er dagligvarehandelen, med en økning på 3,6 prosent, som bidro mest til oppgangen. Dette etter at analytikere hadde spådd alt fra 0,3 til 2 prosent økning, skriver E24.

Dagligvarehandel var blant næringene som bidro mest til nedgangen vi så i desember, som den også har gjort i flere av månedene etter at samfunnet åpnet opp igjen. Den forhåndsvarslede prisøkning på mat fra 1. februar kan ha bidratt noe til økningen i januar, sier Marius Bergh, seniorrådgiver i SSB i en kommentar til de ferske tallene.

Ved siden av dagligvarehandelen var det butikkhandel med andre husholdningsvarer i spesialforretninger som bidro til oppgangen. Nevnte handel hadde en oppgang på 2 prosent i januarmåned, og oppgangen var størst for butikker med interiørartikler.

Drivstoff og netthandel bidro negativt og dempet den samlede oppgangen i omsetningsvolumet for detaljhandel.

Bergh påpeker dessuten at dersom man ser på de siste tre måneder sammenlignet med foregående tremånedersperiode, er det en nedgang i omsetningsvolumet i detaljhandelen samlet sett.

Del artikkel: