Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Nettbokhandelen sikter mot 50 millioner - lanserer nytt konsept

Lasse Brurok, gründer av Bookis.
Foto: Oliver Gjolberg
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

"Hundrevis har tatt kontakt"

ANNONSE

Med en firedobling i vekst i juni, og en økning på 250 prosent i juli - kan nettbokhandelen Bookis konkludere med en mer enn brukbar sommer. Selskapet som hentet nærmere 60 millioner kroner i våres, er nå midt i en ansettelsesprosess samtidig som flere nye konsepter er under utvikling og testing. 

Konseptet royalties på brukte bøker ble lansert i forbindelse med Giving Week 2020, og har ifølge Lasse Brurok, gründer av Bookis, gått utrolig bra siden lansering. 

Folk gir mye og er virkelig opptatt av at forfatterne blir ivaretatt ved å velge gjenbruk, sier Brurok til Ehandel.

Allerede i år vil konseptet han selv beskriver som en suksess, lanseres også i Sverige. Bookis lanserte i nabolandet i begynnelsen av 2020, og har nå over 55.000 brukere i dette markedet. Brurok forteller at det svenske markedet vokser ekstremt raskt, hvor de også setter salgsrekorder hver eneste dag.

Nettbokhandelens andre konsept, Forfatterbutikken, er per dags dato under lukket testing. Her skal forfattere kunne selge bøkene sine direkte til sluttkunde, med sin egen nettside gjennom Bookis - og dermed også med tilgang til Bookis’ over 200.000 brukere. 

Om konseptet forteller Brurok at pågangen har vært enorm. 

Det er hundrevis av forfattere som har tatt kontakt med oss som ønsker å selge gjennom vår Forfatterbutikk. Dette synes vi selvsagt er kjempestas, da det virkelig viser at Forfatterbutikk har et enormt potensiale i markedet, sier Brurok. 

Et knippe utvalgte forfattere har hittil testet én av to distribusjonsmodeller, hvor forfatterne gjør direktesalg av bøker fra eget hjem med Helthjem som distribusjon ut til kundene. 

Den andre modellen er rettet mot forfattere som selger større mengder bøker, og baseres på at forfatteren sender bøkene sine til et lager hos Forlagssentralen gjennom Bookis. 

Når en forfatter har registrert og verifisert sin ForfatterID hos Bookis, får de automatisk tilgang til Forfatterbutikk på sin profil. Her har vi gjort det superenkelt for forfattere å legge ut bøker til salgs, sende bøker og ha kontroll på egne salg. Pengene blir direkte utbetalt til forfatterens egen konto, sier Brurok, og fortsetter:

Forfatteren har også direkte kontakt med leserne/kjøperne sine via Forfatterbutikk. Flere av forfatterne vi har testet med har understreket hvor mye de verdsetter denne kommunikasjonen. Slik løser Forfatterbutikk per dags dato både distribusjon og nettside.

Videre kan gründeren meddele at målet for 2021 er en omsetning på over 50 millioner kroner - noe de ligger godt an til å slå. Bookis omsatte i 2020 for 15 millioner kroner, og hittil i 2021 ligger omsetningen på 35 millioner kroner. I Norge har Bookis over 200.000 brukere.

Del artikkel: