Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Singles Day er julens dårligste salgsdag

therese.karlsrud.haugen

"Sliter med å få fotfeste"

ANNONSE

Har du fått med deg at det er verdens største salgsdag i dag? Det er 11. november og det betyr at det er Singles Day. Foreløpig ser det dog ikke ut til at nordmenn er helt overbeviste. Skal man tro Prisjakt rett er det ikke de største kuppene å gjøre denne dagen heller - for forbrukerne.

I føle prissammenligningstjenesten lå den gjennomsnittlige prisnedgangen på 1,32 prosent under fjorårets Singles Day. Dette til sammenligning med Black Friday, hvor prisene sank med 5,93 prosent.

Du kan selvfølgelig lete godt og gjøre gode priskupp på Singles’ Day, men det tryggeste er å vente i noen uker. Historiske data viser sjelden feil retning, sier prisekspert og daglig leder Are Vittersø hos Prisjakt.no, i en pressemelding.

Singles Day startet som en kinesisk feiring av den single husstanden. Med Alibaba som primus motor har dette blitt verdens største shoppingdag for netthandelen, og i fjor handlet over en halv milliard mennesker hos denne ene nettgiganten på Singles Day.

I Norge var det likevel bare to prosent som handlet varer til nedsatt pris på Singles Day i fjor, mot henholdsvis 42 og 51 prosent som hadde handlet på Black Friday og under januarsalget. Det viser en undersøkelse fra Prisjakt.

Selv om Singles’ Day har vokst fra å være et asiatisk til et globalt e-handelsfenomen, sliter kampanjedagen tungt med å få fotfeste i vesten generelt, og i Norge spesielt, sier Are Vittersø.

Mens elektronikkhandelen er den store driveren på store salgsdager som Black Friday og romjulssalget, er Singles’ Day fortsatt en kampanjedag der primært butikker som selger sminke, helse- og velværeprodukter, klær og «ting og tang» til hjemmet ser sitt snitt til å friste med gode tilbud. Denne spesielle onsdagen er jo fortsatt ment å være en hyldest til den single som vil unne seg selv noe ekstra, sier Vittersø.

Til tross for at det kan være mulig å gjøre kupp i enkelte kategorier i dag, er det tydelig at det fortsatt er slutten av november som byr på de beste tilbudene.

I Norge viser vår priskurve klart og tydelig at Black Week og Black Friday er de beste dagene gjennom hele året å jakte gode pristilbud tilbudsmånedene vi nå er inne i. Den siste uken i november er tilbudene alltid desidert flest og best, sier Are Vittersø.

Del artikkel: