Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Siste innspurt i julehandelen – går mot en sterk avslutning mener Virke

Jarle Hammerstad, leder for handelspolitikk i Virke.
Foto: Virke
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

"Vekst i kjøpesentre og netthandel".

ANNONSE

Det går mot en sterk avslutning på desemberhandelen, melder Virke. Forrige uke økte kjøpesentrene veksten med 1,5 prosent sammenlignet med fjoråret. Sammenligner man med tallene fra 2019, er det faktisk en nedgang på 9,4 prosent i omsetningen i butikkhandelen på kjøpesentrene.

Vi ser ut til å få samme utvikling i julehandelen i år som i fjor, med vekst i kjøpesentre og netthandel og oppbremsing i sentrumsbutikker, sier Jarle Hammerstad, leder for handelspolitikk i Virke, i en pressemelding.

To av fem handelsbedrifter opplyser at smittevernstiltak rammer omsetningen. I kles-, sko- og veskebutikkene var omsetningen nesten 19 prosent lavere enn i 2019. Samtidig faller veksten hos serveringsstedene fra 45 prosent vekst i uke 48, til 7,5 prosent vekst i uke 50.

Dette tyder på at det er færre som er innom sentrene enn i et vanlig år. De som besøker kjøpesentrene er der for å gjøre unna julehandelen, sier Hammerstad.

Siste innspurt på julehandelen

Virkes julestatistikk er utarbeidet av Kvarud Analyse, som viser at dersom den gode utviklingen i kjøpesenterbutikkene fortsetter – ligger det an til at desemberhandelen blir bedre enn i fjor. Det er alltid flere som sparer julehandelen til siste liten, og Virke anslår at omsetningen denne uken vil ligge på 18,3 milliarder kroner.

Gårsdagen, 22.desember, vil være årets største handledag med en dagsomsetning på over 3,5 milliarder kroner.

Del artikkel: