Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Skal flytte 4,3 millioner BankID-brukere: ”Medfører noe nedetid”

therese.karlsrud.haugen

Varsler leverandørbytte.

ANNONSE

Torsdag denne uken starter flyttingen av BankID-tjenestene fra Nets til den nye driftsleverandøren DXC. Det meddeler Vipps, som fusjonerte med BankID og BankAxept i 2018.

Dette medfører noe nedetid, og aktivering av nye BankID-er vil ikke være mulig før flyttingen er gjennomført, skriver Vipps i en pressemelding.

Mellom midnatt og klokken åtte natt til torsdag 21. oktober, vil BankID være utilgjengelig. Utover det kan det bli noe redusert tilgjengelighet lørdag 23. oktober, men det er ikke forventet ytterligere nedetid.

Vi har god kontroll på alle steg, og vi har øvd godt på flytteprosessen sammen med bankene og leverandørene. Selv om vi ikke forventer komplikasjoner, har vi valgt å varsle alle BankID-brukerne om at det kan bli noe redusert tilgjengelighet de neste dagene, sier Ole Petter Aasen, produktansvarlig for BankID.

Personer som skal få BankID for første gang, eller som har vært så uheldig å få sperret sin BankID, må dog vente til flytteprosessen er ferdig før de får aktivert ny BankID. Vipps advarer også mot svindelforsøk under endringen av BankID-tjenesten.

Det er viktig å understreke at hverken BankID, Vipps, banker eller andre seriøse aktører vil be deg oppgi innloggingsdetaljer på telefon, SMS eller e-post. Vær også skeptisk til å følge lenker du mottar i slike kanaler. Er du i tvil om henvendelsen er ekte, eller mistenker at noe er svindel, ta kontakt med banken din, sier Aasen.

Betaligsgiganten opplyser om at BankID på andre nettsteder utenfor nettbank, for eksempel i netthandel, vil fungere som normalt for de aller fleste.

Unntaket er BankID med app som i perioder ikke vil fungere, hverken i nettbank eller på andre nettsteder. BankID på mobil skal fungere som normalt denne lørdagen på alle nettsteder med BankID, skriver Vipps.

Del artikkel: