Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Skal lede nettgiganten over i en ny fase – her er Kompletts nye konsernsjef

Jaan Ivar Semlitsch, Kompletts nye konsernsjef.
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

"Naturlig å hente inn en ny leder."

ANNONSE

Komplett får ny konsernsjef når Jan Ivar Semlitsch tar over som konsernsjef i selskapet og tiltrer sin nye rolle den 10.februar. Dette skriver selskapet i en børsmelding torsdag.

Den tidligere Orkla-sjefen tar over etter Lars Olav Olaussen som har styrt skuta hos nettgiganten siden 2018.

Komplett har en helt unik posisjon som Nordens største e-handelsaktør uansett bransje og med store muligheter foran seg. Jeg gleder meg til å bli enda bedre kjent med selskapet og mine nye kollegaer i den neste fasen for selskapet, sier Jaan Ivar Semlitsch.

I slutten av januar delte dessuten Komplett sine tall for 2022. Konsernet omsatte for 14,6 milliarder kroner, hvilket er en tilvekst på 32,4 prosent. Her bidro Netonnet med 4,7 milliarder kroner. Det justerte driftsresultatet falt dog fra 388 til 87 millioner kroner, men Komplett forventer at denne trenden skal snu.

I løpet av 2022 lyktes vi i å redusere varelageret med tilsvarende 600 millioner. Vi forventer en god utvikling for bruttomarginen fremover takket være sterk kostnadskontroll og et balansert varelager, sa Lars Olav Olaussen, avtroppende administrerende direktør i Komplett, i en melding.

Ny fase for giganten

Styreleder Jo Lunder sier at Komplett under Lars' ledelse har befestet sin posisjon som Nordens ledende netthandelsselskap innen elektronikk- og IT-produkter.

Konsernet er styrket gjennom både børsnotering og strategisk viktige oppkjøp, og har gjennomført en emisjon og refinansiering. Lars har ledet dette arbeidet, som har gjort at Komplett nå har en bransjeledende kostnadsposisjon og betydelig potensial for lønnsom vekst. Han fortjener en stor takk, sier Lunder, før han uttaler videre:

Nå går Komplett over i en ny fase, der vi skal videreutvikle organisasjonen og bygge videre på den sterke markedsposisjonen Komplett har i Norge og i Sverige. Da er det også naturlig å hente inn en ny leder. Jaan Ivar Semlitsch er en erfaren toppleder med lang bransjeerfaring, og han får en viktig rolle i arbeidet med å realisere Kompletts ambisjoner fremover.

Del artikkel: