Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Skal pante kundenes klær og selge de på nett

Villoid lanserer pant på klær og Second Hand.
therese.karlsrud.haugen

Panteverdien kan kunden bruke til å handle noe annet.

ANNONSE

Klesindustrien er blitt kjent som en av klimaverstingene, og i følge SIFO har nordmenn 359 plagg i klesskapet i gjennomsnitt. Nå tar klesbutikken Villoid grep for miljøet og lanserer "pant" på brukte klær.

Med seg på laget har de Schibsteds nye satsing, SVOSJ, som gjennom logistikkselskapet Helthjem skal sørge for at kundene kan få levert inn klær fra egen dørmatte.

Kall det gjerne Greta-effekten, men vi må gjøre noe med dagens bruk-og kast mentalitet. Å pante klær er egentlig en ”no brainer” når mer enn halvparten av klærne vi kjøper i dag, blir hengende ubrukt i skapet, sier Jeanette Dyhre Kvisvik, gründer og daglig leder i Villoid, i en pressemelding.

Villoid har blitt en av Norges største motebutikker på rekordtid, og ble lansert som teknologidrevet nettbutikk sommeren 2018 etter lang historie som app og markedsplass i USA og England.

LES OGSÅ: Villoid slo målet i siste crowfunding-runde

Gjør det enklere å kjøpe brukt

I følge Dyhre Kvisvik og medgründer Jarle Snertingdalen er ikke bærekraftig emballasje og transport nok. Det var slik idéen om panting av klær og salg av brukte klær på Villoid Secondhand ble til.

Nå kan du kvitte deg med klær du ikke lenger bruker, på en bærekraftig måte. Samtidig får du panteverdien tilbake, som kan brukes til å kjøpe både nytt og brukt på Villoid.no, sier Snertingdalen.

I følge en rapport som selskapet viser til, øker bruktklær på nett med 35 prosent i året. Det er dobbelt så raskt som salg av nye klær.

Vi er ikke redde for at bruktsalget skal gå utover salget av nye klær. Vi tror at dette er en vinn-vinn for alle parter. Vi ser at markedet går mot økt fokus på gjenbruk, og vi tror at vi får flere lojale kunder når vi tilrettelegger for dette, sier Dyhre Kvisvik.

Villoid sin Second Hand-satsning ligger nå som en egen kategori i nettbutikkens hovedmeny.

Per i dag er det ikke like enkelt å kjøpe brukte klær som nye. Vi selger nå bruktklær på nett på samme måte som du kjøper nye klær på nett, med samme bilder, bestilling og frakt som for nye klær. Vi er overbevist om at dette vil senke terskelen for å handle brukt for alle, uansett hvor i Norge du bor, sier Snertingdalen.

Bruktklær og overskuddsvarer som eventuelt ikke blir solgt, doneres til FRETEX og Frelsesarmeen.

Del artikkel: