Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Skal til 10 nye byer i løpet av høsten - “Vi har bare så vidt startet”

Elisabeth Stenersen, daglig leder i Wolt Norge
Foto: Wolt
Elisabeth Dahl Skjervheim

Ekspanderer til Larvik og Arendal - det er imidlertid bare begynnelsen.

ANNONSE

Den internasjonale leveringstjenesten Wolt er allerede godt etablert i 20 norske byer.

Nå utvider de videre, og har satt som mål å ekspandere til 10 nye byer i løpet av høsten, ifølge daglig leder i Wolt Norge, Elisabeth Stenersen.

- Hvorfor velger dere å ekspandere akkurat nå?

Wolt ble etablert i Norge i 2019. Så kom pandemien og ga oss naturlig nok en boost, og vi hadde enorm vekst gjennom pandemiårene. Riktignok fra lave nivåer, men vi vokste kraftig både i byer, tilbud i appen og ansatte. Nå har vi en organisasjon som er rigget for vekst, vi har en oppskrift som fungerer og vi har roen til å rulle ut det maskineriet vi har bygget opp over de siste fire årene, forteller Stenersen.

Av konkurransemessige hensyn kan Stenersen kun trekke frem følgende byer for ekspansjon: Moss i august, Larvik og Arendal i september, og Molde, Ålesund og Grimstad i oktober.

Hun tror det vil være både fordeler og ulemper ved å være den eneste leveringstjenesten i en by.

Det er selvsagt mindre konkurranse, men utfordringene med å komme til helt upløyd mark er at tjenesten er ukjent for de fleste. Det gjør at vi må bruke mer tid på å lære opp både kundene, restaurantene og budpartnerne. I byer der vi møter etablert konkurranse, kjenner de fleste til konseptet og da konkurrerer vi godt med det vi mener er det beste konseptet.

Et kjøpesenter i lomma

Til tross for at mange assosierer Wolt med matlevering, har leveringstjenesten også valgt å satse på butikker. Stenersen understreker at flere fikk øynene opp for hjemlevering under pandemien, og at behovet for å få varene raskt levert hjem er vel så stort nå som da.

Mens mange store nettbutikker bruker flere dager på å få levert varene hjem til kundene, ofte fra store sentrale lagre, kan våre budpartnere levere på halvtimen direkte fra din lokale butikk. På den måten er vi med på å sikre omsetning for den lokale bokhandelen, lekebutikken eller dagligvarebutikken.

Hun beskriver Wolt som "et kjøpesenter i lomma" og påpeker at de så vidt har startet. Fremover ser hun store muligheter til å vokse innen retail, til flere byer og innenfor nye målgrupper.

De som handler fra butikk er gjerne de samme som handler restaurantmat. Det starter gjerne med hamburger og pizza, og når de har blitt vant til hvor enkelt det er å kjøpe mat, da bruker de gjerne Wolt-appen til å bestille hva som helst, sier Stenersen.

Del artikkel: