Skaper nettplattform for håndverksøl – vil tidoble omsetningen i år

Har samlet 32 håndverksbryggerier.

Den 22 år gamle gründeren, Eirik Tomter, har samlet lokalt øl fra landet rundt i sin nettbutikk.

Slik skal det bli enklere for nordmenn å få fatt på øl de normalt ikke finner i sine lokale butikker, forteller han i et intervju med DN.

Annonse

Jeg jobbet tidligere med digital markedsføring og kom på ideen om en egen nettbutikk for norsk håndverksøl. Det er jo et enormt potensial i netthandel. Skjønte ikke hvorfor ingen andre hadde startet med dette, og da måtte jeg gjøre det selv. I USA og i Danmark har man eksempelvis lansert ølabonnement og smakskasser. Derfra kom ideen om ølkassen, forteller Tomter til DN.

I Tomters nettbutikk finner vi kun håndverksøl med alkoholprosent på opptil 4,7 prosent. Per dags dato har den unge gründeren samlet 32 håndverksbryggerier i sin nettbutikk.

Vi har som mål å skape en helt ny plattform for håndverksøl som sikrer like muligheter for alle bryggeriene i Norge, uansett størrelse, forteller Tomter.

LES OGSÅ: Netthandelsvekst førte til rekord for Posten: "Historiens beste"

I lageret på Langhus, like utenfor Oslo, rigges det nå for vekst. Samtidig som "smakskasser" fylles til selskapets ølabonnenter, har Tomter store planer om økt salg i 2021.

I fjor omsatte vi for 1,2 millioner. I år skal vi hvertfall tidoble omsetningen, sier Tomter.

Selskapet har i dag tre ansatte, og har hittil søkt om å få selge norsk håndverksøl på nett til 200 kommuner. Det er noen få kommuner som ikke tillater dette, men Lokalbrygg når allerede bredt ut i Norge.

Vi har hittil fått nettsalgsbevilling fra 90 kommuner og fått salgstillatelse i nesten samtlige store norske byer som Oslo, Drammen, Kristiansand, Stavanger, Bergen og Trondheim. Totalt har vi fått aksept fra kommuner som dekker 80 prosent av befolkningen, sier Tomter.

Annonse

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!