Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Skjønnhetsgigant storsatser i Norden: ”Betyr mye for oss”

Samuel Colin og Julia Sandman om Clarins nordiske e-handelsekspansjon.
therese.karlsrud.haugen

Lanserer nettbutikker i Danmark, Sverige og Norge.

ANNONSE

Det kjente skjønnhetsselskapet Clarins er inne i en større ekspansjon - både av sin netthandel og i Norden som region. I midten av april lanserte selskapet en lokal nettside i Danmark og i midten av mai var det Sverige sin tur. I løpet av kort tid forventes også en norsk versjon av Clarins nettbutikk å se dagens lys. Det meddeler selskapet i et intervju med vår søsternettside Ehandel.se.

For oss er det veldig viktig å ha en lokal relevans og oversikt over hvilke trender som finnes i hvert marked. Vår tilstedeværelse i Norden betyr mye for oss, sier Samuel Colin, General Manager for Clarins eksportmarkeder.

Clarins ble grunnlagt i 1954 av franskmannen Jacques Courtin-Clarins, som bygde opp et slags skjønnhetsinstitutt der han hadde kontakt med kunder samtidig som han utviklet produkter basert på kundenes ønsker.

Selskapet har fortsatt sin base i Frankrike, men selger nå til hele verden. I dag har Clarins rundt 30 nettbutikker i land verden over, og sikter seg altså nå inn på det skandinaviske markedet.

Vi tenker at det her er et bra tidspunkt å utvikle relasjonen vår til kunder i Norden. Merkevaren er velkjent i de nordiske landene og vi tror at vi kan utvikle dette til noe enda større og sterkere. Det finnes ikke så mange steder der kundene kan få tilgang til hele utvalget av Clarins-produkter i dag, sier Julia Sandman, som er e-handelssjef for Clarins nordiske markeder.

De nye nettbutikkene vil ha både språk, frakt- og betalingsalternativer, som er lokalt tilpasset de spesifikke landene. Produktene skal sendes fra selskapets sentrallager i Belgia.

Når vi snakker om lokal relevans er det viktig å snakke med kundene om hva de opplever. De har for eksempel ikke samme kultur, de lever i ulike deler av verden og har ikke samme værforhold. Vi forsøker å tenke på alt dette i vår kommunikasjon med kunden, sier Colin.

"Har vært vellykket"

Akkurat som mange andre merkevarer har Clarins gått fra å hovedsakelig jobbe med forhandlere til å nå stå for en større del av salget selv, mye på grunn av netthandel.

I Danmark og Sverige skal e-handelssatsingen ha gått bra hittil, så gjenstår det å se når og hvordan den norske nettbutikken vil bli lansert.

Vi tilbød en del gaver i sammenheng med lanseringen og ble godt tatt i mot, så nå håper vi at kundene kommer tilbake. Det er dessuten ikke bare salget som er spennende, men vi bygger nå en database og interagerer med kundene som melder seg på vårt nyhetsbrev og i kundeklubben. Så det har vært svært vellykket, sier Sandman, om lanseringen i Danmark og Sverige.

Clarins mener det er for tidlig å bekrefte om de vil lansere nettbutikken på det finske markedet også, men at de ser på muligheter for hvordan de kan komme nærmere kundene.

Del artikkel: