Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Investerer en halv milliard i ny lagerløsning: ”Viktig”

Rickard Lyko og Karel Hoogenboom v/Lyko, her med Wilco van de Veerdonk v/ Vanderlande Industries.
Foto: Lyko
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Tar dobbel sats med sin logistikkmaskin.

ANNONSE

Söta brors skjønnhetsgigant, Lyko, satser nå ytterligere på sin logistikkvirksomheten ved å doble automasjonsløsningen på sitt lager i Vansbro. Dette melder selskapet tirsdag morgen, et halvt år etter at det stod klart at man også ville ta seg av eksterne merkevarers logistikk.

Den nye utvidelsen regnes å være i full drift fra og med november 2025 og da vil Lyko kunne håndtere 100 000 ordre i døgnet.

Dette er en viktig bit i puslespillet for å klare vår langsiktige tilvekstplan og for at vi skal kunne ligge i framkant når det gjelder både leveranse- og kundeopplevelse. Vi må være fremsynte og ta denne avgjørelsen nå, da disse prosjektene innen infrastruktur har lange ledetider, sier gründeren Richard Lyko i en pressemelding.

Automasjonsløsningen skal inkludere en delvis robotisert plukkløsning og være optimal for håndtering av nettopp skjønnhetsartikler.

En halv milliard kroner

Det er Vanderlande som skal levere den nye lagerløsningen til Lyko. Prislappen? Den ender på 43 millioner euro, tilsvarende nærmere en halv milliard kroner. Investeringen finansieres gjennom lån fra Swedbank og Danske Bank.

Valget falt på Vanderlande fordi de presenterte den totalt sett beste løsningen når det gjelder effektivitet, robusthet og pris. Løsningen kompletterer vår eksisterende, fleksible installasjon med en enda høyere grad av automatisering, noe som forbedrer vår egen virksomhet og muligheten for tidligere å ta imot flere logistikkkunder fra vår leverandørkjede, kommenterer Anna Persson, CLO hos Lyko.

Del artikkel: