Skokjede legger ned 14 butikker i Norge

Bianco lukker dørene.

Eieren av skokjeden Bianco, Last Studio, har valgt å lukke dørene til alle sine 23 butikker i Danmark og Norge. Det melder blant annet den danske avisen Horsens Folkeblad.

Kjeden skal ha vært på sitt beste, da selskapet hadde 180 butikker i fire land. De siste årene skal man imidlertid ha gått med underskudd.

Annonse

Thomas Rosenvold Tygesen, direktør i Bianco Footwear, erkjenner at Bianco har kjempet for å få økonomien til å henge sammen med driften av butikkene.

Det tar vi nå konsekvensene av. Og derfor har vi besluttet at våre 23 butikker i Danmark og Norge avvikles. Det vil skje etter de mest hensiktsmessige vilkårene, som kan oppnås i denne situasjonen vi står i, sier Rosenvold Tygesen, i en kommentar.

Vi vil ta best mulig hensyn til de berørte ansatte i organisasjonen Bianco Footwear og våre ansatte i butikkene, sier han.

Bianco blir dog ikke helt borte, selv om butikkene avvikles. Selskapet vil nå satse i grossistleddet og samarbeide med nasjonale og internasjonale partnere. De vil også vurdere "shop in shops"- løsninger.

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!