Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Skyhøye forventninger til julehandelen: ”Et tydelig signal”

therese.karlsrud.haugen

Nordmenn har klare krav til butikkene.

ANNONSE

Årets julehandel vil, ifølge NHO og Virke, slå alle tidligere rekorder, men nordmenn har likevel noen tydelige krav til handlingen sin.

Det kommer frem i Adyens retailbarometer 2020, som viser at mange nekter å komme tilbake til en butikk hvis de ikke likte seg der og gjør nesten hva som helst for å unngå kø.

LES OGSÅ: Venter historisk vekst - julehandel for 120 milliarder kroner

Tre av fire nordmenn vil la være å handle et sted hvor de har hatt en dårlig opplevelse, og seks av ti sier at de vil strekke seg langt for å handle steder uten kø. Det er ikke alltid pris som er viktigst, selv om det har mye å si for mange, sier Tobias Lindh, sjef for Norden og Baltikum i betalingsselskapet Adyen i en pressemelding, og legger til:

Her får norske forhandlere et veldig tydelig signal fra forbrukerne om at både service og brukervennlighet må være i førersetet nå i julestria – spesielt med trusselen fra netthandelen.

Årets rapport fra betalingsselskapet tar også for seg hvilken påvirkning pandemien har hatt på nordmenns forhold til handleopplevelsen.

Undersøkelsene våre sier at nesten halvparten av nordmenn oppgir at deres forventninger til detaljhandelen har økt gjennom koronakrisen. Dette er trolig fordi forhandlere har bevist at de raskt kan klare å tilpasse seg for å tilby nye tjenester under pandemien, slik som hjemlevering, klikk og hent, og selvbetjening, sier Lindh.

Han legger til at forventningene til handleopplevelsen er vel så viktig på nett som i fysiske butikker.

I rapporten sier syv av ti nordmenn at de ikke vil handle hos en forhandler med en nettside eller app som er vanskelig å navigere. Seks av ti sier at brukervennligheten til nettsiden eller appen er like viktig i valget av forhandler som kvaliteten på produktet, opplyser Lindh.

Veldig mange foretrekker også samhandling mellom nettbutikken og de fysiske butikkene, i tillegg til lojalitetsprogrammer.

Jeg tror nok mange blir litt skuffet over hva de til tider får igjen for å være med i en kundeklubb, så her har nok mange forhandlere en jobb å gjøre. Når vi nå er inne i årets travleste handletid vil nok mange kikke litt ekstra i lojalitetskampanjene man kjører, så da gjelder det å imøtekomme kundene godt, avslutter han.

LES OGSÅ: Salgsrekordene fortsetter i desember: "Det er gledelig"

Del artikkel: