Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Slik driver B2B-giganten vekst: Gjør nytt oppkjøp i Norge

Butikksjef Yngve utenfor Ahlsell Arendal, en av Ahlsells 43 butikker i Norge. // Foto: Ahlsell.no
Vil styrke posisjonen innen industrisegmentet.
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Det begynner å bli noen år siden Ahlsell uttalte at de ville bygge Nordens største nettbutikk for B2B. Omniaktøren, som selger materialer og verktøy innen blant annet VVS og elektro, til både proff- og privatmarkedet, har som mål å være markedsleder innen anne produktområder – i alle områder.

Og et av verktøyene for å drive vekst er å gjøre oppkjøp. De siste 15 årene har selskapet kjøpt opp mer enn 50 selskaper. Nyest på denne lista er norske Verktøy-Maskin AS. Det opplyser selskapet i en pressemelding fredag.

ANNONSE

Ahlsell Norge AS har inngått en avtale om kjøp av samtlige aksjer i Verktøy-Maskin AS for å ytterligere styrke posisjonen innen industrisegmentet, skriver selskapet.

Verktøy-Maskin har per i dag 9 ansatte og selskapet omsetter for rundt 42 millioner kroner årlig. Selskapet driver i tillegg til butikk en B2B-nettbutikk.

Ahlsell på sin side teller nærmere 8000 ansatte, over 300 butikker og fire sentrallager på tvers av markedene Norge og Sverige. Konsernet omsatte i 2023 for cirka 50 milliarder svenske kroner.

Verktøy-Maskin er kjente for sitt fokus på kundeservice og korte leveringstider. Gjennom å kombinere Ahlsells og Verktøy-Maskins logistikkapasitet, får kunden tilgang til et enda bredere sortiment, og kan dermed effektivisere sine innkjøp ytterligere, skriver Ahlsell videre i meldingen.

Flere oppkjøp

Oppkjøpet av Verktøy-Maskin forventes å stå klart i juni i år. Tidligere denne uken stod det dessuten klart at Ahlsell Norge har kjøpt opp Alf I Larsen AS, som leverer utstyr og verktøy innen metallbearbeiding, verkstedutstyr og verkstedinnredning – med mer.

Alf I Larsen omsatte i fjor for 164 millioner kroner og teller 44 ansatte. Dette oppkjøpet er betinget av godkjenning fra konkurransemyndighetene.

Del artikkel: