Slik gikk XXLs butikkåpning i Lillehammer: Beste på fem år

Nå er det bare å brette opp ermene for fortsettelsen, sier varehussjefen.

Det skulle vise seg å bli tidenes åpningsfest når sportskjeden åpnet dørene til sitt varehus nummer 86 i rekken – denne gange i OL-byen Lillehammer.

Butikkåpningen fant sted i slutten av oktober og til tross for en økonomisk klima som representerer kraftig motvind for alle i detljandelen, slik sportsgiganten beskriver det, ble det XXLs beste butikkåpning på et halvt tiår.

Annonse

Vi har lenge jaktet en lokasjon her oppe. Ikke uten grunn, ser man på de første åpningsdagene. Nå er det bare å brette opp ermene for fortsettelsen, sier varehussjef, Kristoffer Kirkeby, i en pressemelding, før han legger til:

Det er klart det er beinhardt her oppe, men det er vel en enda større grunn til å være her? I XXL elsker vi konkurranse som dette. Jeg har jo mange nåværende og tidligere utøvere i stallen, og de er vant med å konkurrere på høyt nivå. Så dette er noe både de og jeg har sett frem til i mange måneder. Nå er vi endelig her.

17 000 besøkende

Det skortet ikke på besøkende under XXLs Lillehammer-debut.

Ser man på rene besøkstall, så var nesten 30 prosent av lillehamringene innom på åpningsdagen. I løpet av våre tre første dager var nesten 17.000 innom. Det kan selvsagt ha kommet folk langveisfra, men det er veldig stas at så mange valgte å ta turen, sier Kirkeby.

I selveste OL-byen er det ikke overraskende mange tur- og sportsglade innbyggere. De plukket med seg tusenvis av løpesko og hele 300 kilo proteinpulver i løpet av butikkens første tre åpningsdager.

Deres aller første kunde skulle ut på tur, og handlet ikke mengder, men dog viktig turtilbehør.

Ja, vedkommende kjøpte faktisk gassbluss og to pakker med spagetti bolognese. Så her var det åpenbart noen som hadde tenkt seg ut i morgentimene, avslutter Kirkeby lattermildt.

Annonse

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!