Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.

SPONSET INNHOLD

Slik maksimerer bedriftene salget etter pandemien

Adyen har spurt 40 000 forbrukere og 10 000 bedriftseiere over hele verden om morgendagens handel. Rapportens tydeligste budskap: koble betalinger til resten av virksomheten for å få mer fornøyde kunder og høyere inntekter.

Norske handelsbedrifter ble hardt rammet av de første økonomiske effektene av pandemien.

I 2021 så man et sterkt comeback for samme sektor, og 2022 ser ut til å bli et enda bedre år, etter Adyens lokalt og internasjonalt innsamlede data å dømme. Prognosene for bedriftene er imidlertid ulike avhengig av hvordan de tar betalt, og følgelig bruker betalingsdataene.

I Norge regner 77 % av handelsbedriftene med en vekst på 20 % eller mer det kommende året. For bedrifter som kobler sammen betalingssystemene online og offline – dvs. over hele virksomheten – forventer hele 81 % å vokse med 20 % eller mer. Til tross for dette har bare 23 % av norske handelsbedrifter koblet betalingsdataen opp mot resten av virksomheten, noe som vitner om et stort gap mellom norske bedrifter som ønsker maksimal vekst i fremtiden. Hvis norske handelsbedrifter oppnår den forventede veksten – i gjennomsnitt 58 % – ville det innebære et tilskudd på 315 milliarder kroner til Norges økonomi. Trenden er en videreføring av utviklingen som kunne observeres allerede i 2021, der 79 % av bedriftene som kunne tilby kunden å starte og avslutte samme kjøp både online og offline vokste med 20 % eller mer, sammenlignet med 70 % av bedriftene som ikke tilbød samme tjeneste til forbrukerne.

Last ned Adyens Retailbarometer her

  • Norge ligger internasjonalt i forkant når det gjelder digitalisering, men vi ser et stort rom for forbedring når det gjelder bruken av data. I dag er betalingsdata kanskje den viktigste ressursen en handelsbedrift sitter på. Dette er data som genereres automatisk, og som derfor enkelt og kostnadseffektivt kan foredles til innsikter som fører til høyere inntekter, bedre kundeopplevelser og forretningsutvikling i virksomheten, sier Tobias Lindh, administrerende direktør for Adyen.

Ved å koble sammen de ulike kanalene i virksomheten – det som går under betegnelsen unified commerce – kan betalingsdataen raskt foredles til innsikter om hva, hvor, når og hvordan kundene handler. Dette kan deretter føre til verdifulle innsikter om hvilke produkter man bør investere mer i, hvordan kundene opptrer i ulike salgskanaler og hvilke betalingsmetoder og markeder man bør allokere ressurser til for å gjøre mest mulig ut av veksten som venter rundt hjørnet.

  • Bedriftene som sørger for at de ulike salgskanalene jobber med – og ikke mot – hverandre, er de som øker salget raskest og skaper de beste relasjonene til kundene. Det er en investering som er lett å begrunne og vanskelig å komme utenom, fortsetter Tobias Lindh.

Last ned Adyens Retailbarometer for de nyeste innsiktene om forbrukernes atferd og bedriftenes behov.

Del artikkel: