Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Slik påvirker nyttårsforsettene netthandelen

therese.karlsrud.haugen
therese@ehandel.com

Tre av ti har nyttårsforsetter.

ANNONSE

Til tross for at kun 26 prosent av oss holdt alle nyttårsforsettene våre i fjor, har tre av ti nordmenn valgt å avgi nye forsetter for 2020. Det merkes på netthandelen, i følge Klarna.

Et av de mest populære løftene er nemlig å spare mer penger i året som kommer. Det viser en undersøkelse som YouGov har fått utført.

Det er naturlig at folk bruker litt mindre penger etter julehandelen. Samtidig er det også store muligheter for å gjøre gode og smarte kupp under januarsalget, sier markedsdirektør i Klarna Norge, Thomas Elvestad, i en pressemelding.

Klarna har dessuten merket en økning av forbrukere som vil ha bedre oversikt over hva de bruker på å handle.

Det viktigste for å spare penger er å bruke pengene smartere. Samtidig er det viktig å få full oversikt over det du bruker. Vi har merket en stor økning i interessen for å få oversikt over netthandelen, slik du får i vår app, sier Elvestad.

LES OGSÅ: Norsk betalingsaktør tar opp kampen mot Klarna

Kraftig vekst i salg av treningstøy og sko

Likevel er det forsettet om å komme bedre i form og trene mer, som troner på toppen over nordmenns nyttårsforsetter. Hele 43 prosent av de spurte oppgir at dette skal være et nyttårsforsett for dem på et eller annet tidspunkt. Dette får sportsbransjen nyte godt av.

De første ukene i det nye året har vi hatt en kraftig vekst i salget av både treningstøy og treningssko. Slik har det vært i flere år. I år er det spesielt joggeskoene fra Hoka som det har vært en kjempeetterspørsel etter. Her har det vært en enorm etterspørsel i markedet og nå er sommer 20-modellene på vei inn i butikk, sier salgs- og innkjøpssjef i Anton Sport, Vegard Teigen Nilsen, i en pressemelding.

Del artikkel: