Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Slik skal han lede vei for Gigaboks og Dollarstore: “Et helt annet nivå”

Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Gleder seg til å ta fatt på oppgaven.

ANNONSE

Etter å ha ledet Norli siden 2012 bestemte John Thomasgaard seg for et års tid siden at han ville søke nye eventyr hos Norgesgruppen. I dag tiltrer rollen som administrerende direktør i NG Forbruksvarer, Norgesgruppens underselskap for satsingene Gigaboks og Dollarstore.

Norgesgruppen kjøpte seg inn i Dollarstore i februar 2022, og åpnet sin første Gigaboks-butikk i april 2022.

John Thomasgaard får ansvaret for å bygge organisasjon og skape vekst. Jeg gleder meg til å få han med på laget, han har solid erfaring og skaper stort engasjement rundt seg, sier Truls Fjeldstad, konserndirektør Detalj/Region/Eiendom i Norgesgruppen.

Thomasgaard er klar på hvorfor man oppretter et eget selskap for de nye varehandelsatsingene. Dessuten avslører han at målet er å åpne over 100 Dollarstore- og 20 Gigaboks-butikker i løpet av de neste årene.

Å opprette et eget selskap som er målrettet mot storhandel og bredt vareutvalg er en del av strategien vi jobber etter. Vi gjør dette for å samle kreftene og få et solid fotfeste i markedet både gjennom egne konsepter og i etablerte kjeder, sier Thomasgaard, før han uttaler videre:

Jeg gleder meg til å ta fatt på denne spennende oppgaven. Det er et privilegium at det er i Norgesgruppen vi skal gjøre denne satsingen. Den langsiktigheten og ansvarligheten konsernet viser, gjør at vi kan løfte dette til et helt annet nivå enn våre konkurrenter, sier Thomasgaard.

Når tallene for dagligvarehandelen 2022 stod klare tidligere denne uken ble det klart at Norgesgruppen for første gang på en årrekke tapte andelsmarkeder under fjoråret. Norgesgruppen tapte 0,5 prosent markedsandeler, samtidig som konkurrenten Rema 1000 økte sine markedsandeler med 0,6 prosentpoeng.

Norgesgruppen ligger dog fremdeles på topp med 43,5 prosent markedsandeler, ifølge tall fra analyseselskapet NielsenIQ.

Del artikkel: