Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Slik velger du riktig fabrikk i Kina og Europa – for e-handlere #2

Foto: Istock
Mange selskaper ser nå på mulighetene for å hente produksjonen hjem.
David Gustavsson

Netthandel har tidligere fortalt om hva man bør tenke på når man leter etter en fabrikk å samarbeide med i utlandet. Dette fant vi ut av med hjelp fra eksperten Fredrik Grönkvist på Scandinasian, og du kan lese første del her.

Men handelsorganisasjonen Business Sweden kan selvfølgelig også hjelpe e-handlere på utenlandsmarkedene.

Vi tok en prat med Erik Friberg, ansvarlig for Øst-Europa i organisasjonen, og han sier at de hjelper e-handlere med å finne leverandører av forskjellige typer – og nå alltid med et bærekraftperspektiv.

Hold et øye med bærekraften

Og med bærekraft mener man i dette tilfellet ikke bare miljøaspekter, men også arbeidsrettslige aspekter. Hvilke fagforeningsmuligheter har for eksempel fabrikkarbeidere? Og hva tjener de?

Vi kan også hjelpe e-handlere med valg av passende markeder for både salg og produksjon, altså sourcing. Vi kan identifisere kvalifiserte og potensielle leverandører til forskjellige e-handlere, både store og små, sier Erik Friberg og fortsetter:

Vi hjelper også til med distribusjonsleddet og kan finne gode partnere til e-handlere for distribusjon av varer til Europa.

"You buy where you produce"

Han sier at det ofte er mange spørsmål e-handlere må stille seg for å skulle få alt til å klaffe. Det kan handle om hvor man finner riktige komponenter og om man bør bruke en produsent som befinner seg så langt unna som i Kina.

I disse grønne tider er det nå mange selskaper som ser på regionaliseringsalternativer. Altså at "du kjøper der du produserer – og produserer der du selger". Det er populært nå å la nærhetsprinsippet styre, sier Friberg og fortsetter:

Det handler om å ha hele salgsapparatet så nært som mulig, for å forkorte ledetidene og oppnå mer bærekraftige, kortere og miljømessige transporter.

Logg inn for å fortsette lesingen

Få tilgang til alt innhold - bli Netthandel Pluss medlem!

Del artikkel: