Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Slo alle rekorder - leverte 1,4 millioner pakker på én måned

therese.karlsrud.haugen

"Et vanvittig år"

ANNONSE

Ifølge ferske tall fra Virke opplevde netthandelen i Norge en vekst på 55 prosent i november og desember. I desember alene leverte distribusjonsselskapet Helthjem Netthandel 1,4 millioner pakker hjem til folk i hele landet. Det er en vekst på 150 prosent fra samme periode i fjor.

Det er nesten så vi ikke tror på tallene. Vi var spente på hvordan desember ville bli, men en sterk vekst i netthandel kombinert med at mange har måttet sende pakker til kolleger og venner for å unngå nærkontakt, har nok bidratt betydelig, sier Cathrine Laksfoss, som er administrerende direktør i Schibsted Distribusjon, i en pressemelding.

Hun peker på at det er spesielt interessant at flere handlet brukt før jul. Helthjem tilbyr også distribusjon av pakker mellom privatpersoner, noe som skal ha vokst med nesten 200 prosent i desember.

Mange av disse transaksjonene kan knyttes til kjøp og salg på markedsplasser, og det er gledelig å oppleve at det blir stadig mer populært å gi brukte gaver til jul, sier Laksfoss.

Hele 140.000 pakker ble fraktet mellom personer på denne måten bare i desember.

Kraftig hopp for frokost-tjenesten

Også Morgenlevering.no, som er en tjeneste gjennom avisdistribusjonen til Helthjem, opplevde rekordmange leveringer i desember, og en vekst på hele 170 prosent. I antall pakker betyr det 220.000 flere enn i desember i året før.

2020 har vært et vanvittig år for Morgenlevering, men desember tok kaka.  Kombinasjonen av jobb-julegaver, gaver generelt og julebakst – på toppen av mer hverdagslige varer - bidro til den utrolige veksten. Folk har virkelig vært rause med hverandre i desember, og vi er veldig glade over å få kunne bidra til å glede folk med vår tjeneste, sier Cathrine Laksfoss.

Hun er imponert over innsatsen til alle ansatte i distribusjonen i “koronaens år”.

Da Norge stengte ned hadde vi ingen anelse om hvordan året ville bli. Når vi ser tilbake er det fortsatt nesten vanskelig å forestille seg hva hjemmekontor og reiseforbud har gjort for vår virksomhet. Jeg er imponert over alle våre ansatte som har stått på døgnet rundt, for å sikre at folk har fått varene sine trygt levert hjem, ikke minst til jul. Det blir spennende å se hva 2021 bringer, sier hun.

Del artikkel: